Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Daca nu-l votam pe Stancu, nu ajungea presedinte si nu o mai facea pe leul!"

Consilierul judetean PRM Ion Arama s-a suparat pe presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, si l-a facut cu ou si cu otet, la ultima conferinta de presa. De unde pina de curind, colaborarea PSD-PRM mergea ca unsa, iar voturile consilierilor judeteni PRM erau la dispozitia presedintelui CJ cu orice prilej - evident, "in chestiunile care tineau de interesul comunitatii" - mai nou, Arama a observat ca Stancu se comporta dictatorial si-i ignora pe alesii locali, facind numai ce vrea el. De parca presedintele nu ar face ce vrea el si cu acceptul PRM-ului, care ridica mina, la intrebarea "cine-i pentru?"...
Arama a explicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ce-i reproseaza presedintelui CJ, prima problema fiind aceea ca Stancu nu a participat niciodata, in trei ani si jumatate de mandat, la sedintele comisiei de buget - finante. Al doilea repros se refera la faptul ca Gheorghe Bunea Stancu nu i-a raportat unde a facut deplasarile in strainatate, in ultima perioada, si ce a rezolvat in aceste deplasari: "Mi-a spus “ce, domnule, eu ma duc pe banii mei!”. Ramine sa vedem daca toate deplasarile sale in strainatate au fost pe banii dumnealui".
A treia nemultumire este legata de atitudinea zeflemitoare a lui Stancu, atunci cind Arama a facut comentarii care l-au deranjat: "la comentariile mele, Stancu a raspuns de genul: “Se pare ca cineva v-a facut o injectie si nu v-a facut-o bine!”, sau “Nu cunoasteti datele, cifrele si nimic din aceste probleme, comentariul dvs. este pe linga ceea ce inseamna realitate”, sau “Nu stiu in ce lege scrie ca trebuie sa ma prezint in fata dvs. si sa va dau raportul” . Asa intelege domnul presedinte sa primeasca criticile. Se pare ca dinsul nu prea se uita in lege sau daca se uita, se supraapreciaza. In Legea 215 spune ca “presedintele raspunde in fata CJ de buna functionare a administratiei publice” si ca “presedintele prezinta CJ anual sau la cerere rapoarte cu privire la modul de indeplinire a atributiilor sale si ale hotaririlor CJ”".
Consilierul PRM are nemultumiri si privind modul in care se desfasoara lucrurile la punctul "diverse", la sedintele de CJ, considerind ca li se pune pumnul in gura consilierilor. Interesant este ca la nici una dintre aceste sedinte, Arama sau vreunul dintre alesii locali nu s-a ridicat sa spuna ca vrea sa-si expuna un punct de vedere si sa fie refuzat. Iata insa cum vede consilierul PRM situatia: "Pentru domnul Stancu, propunerile care nu vin de la dinsul nu sint valabile si nu sint importante. Cum intelege dinsul punctul “diverse”: acesta este punctul dinsului, la care trebuie sa ne spuna toate povestile, despre ce viseaza noaptea. Punctul “diverse” a fost pus pe ordinea de zi pentru ca toti consilierii care doresc sa vina cu puncte de vedere sa-l ia la intrebari, sa-si expuna ei problemele. In loc de asta, vine dinsul, povesteste jumatate de ora si pe urma ridica sedinta. Aici, cred ca este valabil ce spunea Balzac: “cind vorbesti singur, intotdeauna ai dreptate”. Pe principiul asta merge domnul Bunea Stancu. Eu as spune asa: Stancu are un singur sistem de gindire, al lui, si seamana foarte bine cu cel de dinainte de '89, de parca ar avea judetul la dispozitia lui. Este foarte greu sa accepte sa aiba altcineva un alt sistem de gindire decit al lui si e imposibil sa aplice si ceea ce zice altcineva. Eu i-as aminti ca a ajuns presedinte cu un singur vot, adica a avut 18 voturi, din 33 de consilieri. Altfel spus, daca subsemnatul nu-l vota pe Stancu, nu ajungea presedinte si nu o mai facea pe leul".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii