Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daca Lungu planta panselute, Cibu pune numai iarba

Noroc ca a venit toamna, ca si asa nu mai erau bani pentru plantarea florilor pe strazile orasului. Este situatia in care se afla Directia Seroplant, care abia poate acoperi cu ceva iarba aleile municipiului, cit sa existe macar citeva petece de verdeata in peisajul citadin dezolant.
Problema a fost sesizata de viceprimarul municipiului, Daniela Vasioiu, care considera ca de vina este primarul Constantin Cibu, pentru ca aloca bani prea putini Directiei Seroplant: "Daca situatia din Braila este asa cum este si oamenii sint saraci, ar fi bine sa existe pe strazi macar asa, doua flori, care sa inveseleasca privirea omului. Viziunea primarului este insa ca sa avem cel mult iarba, pentru ca florile ar costa mult prea mult. De fapt, diferenta nu este atit de mare pe cit crede dinsul, ca sa faca Primaria economie exact la acest capitol, si nu se poate ca un oras cum este Braila, cu o suprafata atit de mare si cu o populatie de sute de mii de locuitori, sa fie lasat fara spatii verzi, pentru ca oamenii au nevoie si de oxigen, de aer curat, ca sa respire. Am obtinut pentru anul acesta ca banii cheltuiti pentru taierea copacilor sa vina ca sursa suplimentara, pe care sa o aprobe ordonatorul principal de credite, adica primarul, pentru fiecare lucrare. Avem un grafic de care ne tinem: luni, marti si miercuri s-au facut doboriri de copaci cu diametre mai mici, care se pot realiza cu salariatii Seroplant, cu macarale de dimensiuni mai mici, care sint inchiriate. Simbata se fac doboriri pentru copacii mari, cu diametru de un metru, cu o macara de capacitate mare, pe care reusim sa o inchiriem numai la final de saptamina, de la firma Hercules".
Precizam ca, pe vremea cind era primar, Anton Lungu era vestit pentru pasiunea sa pentru panselute si pentru numeroasele flori care se plantau in principalele puncte din oras.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii