"Consider că nu închiderea chioşcurilor este soluţia de îndepărtare a acestor tineri turbulenţi, mai ales că ei îşi pot cumpăra băutura din orice magazin, înainte de ora 24 şi se pot aduna oriunde, la colţul străzii sau chiar în scările de bloc, pentru a consuma alcool şi a face scandal. Faptul că uneori ei se adună lângă chioşcurile de acest tip nu este vina vânzătoarelor sau a patronilor respectivi şi nu aceştia trebuie pedepsiţi pentru faptele celor ce fac «tabără» în apropiere. Mergând pe aceeaşi logică, ar trebui să închidem pieţele oraşului, pentru că acolo îşi fac veacul o mulţime de hoţi de buzunare sau să interzicem prin hotărâre de Consiliu Local transportul în comun cu autobuzele, pentru că unii profită de aglomeraţia din autobuze şi tramvaie, ca să fure portofelele călătorilor. În acest fel ar scădea, probabil, substanţial, numărul reclamaţiilor înregistrate la poliţie.
Poate că o patrulare mai frecventă prin cartiere, mai ales în zona chioşcurilor unde, de regulă, se adună aceste găşti de scandalagii, ar fi mult mai de folos pentru liniştea cetăţenilor şi nu doar din punct de vedere al îndepărtării tinerilor care beau la colţ de stradă".
Dănăilă este de părere însă că şi cetăţenii trebuie să-şi asume o minimă atitudine civică, care nu înseamnă un curaj nesăbuit şi o intervenţie directă, ci doar simplul apel telefonic la 112, pentru a anunţa o situaţie deosebită: "În definitiv, este evident că oamenii legii nu pot ţine sub control permanent orice punct al oraşului şi de aceea, pentru a interveni unde au nevoie cetăţenii, ei trebuie anunţaţi că acolo se petrece ceva. Atât timp cât oamenii nu anunţă poliţia, când apar astfel de situaţii de tulburare a liniştii publice, nu este corect să reproşeze organelor de ordine că nu intervin".