Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Da sau nu, alege tu" - un nou spectacol utilitar la Teatrul de Papusi

La Teatrul de Papusi a inceput sa se lucreze la un nou spectacol utilitar, "Da sau nu, alege tu!", regia Mihai Paun si scenografia Mariana Brudiu, sculptor scenograf de la Teatrul de Papusi din Galati.
"Copiii mici sint uneori lasati de capul lor, spun mereu ca nu vor una sau alta: nu vor sa se spele, sa manince, sa mearga la gradinita. Prin acest spectacol vrem sa le demonstram ca este mai bine sa fie ascultatori si sa respecte normele de igiena. Am desenat toate personajele si acum sintem la faza de stabilirea a consumului necesar de materiale pentru realizarea decorului, a papusilor si a costumelor. Va fi un spectacol si cu papusi, si cu actori. Incercam sa cream acea lume fantastica ce ii atrage atit de mult", a spus scenograful Mariana Brudiu. Un copil neascultator este dus de vrajitorul "Nu vreau" in lumea microbilor si a bacteriilor, unde este atacat de acestia. De acolo este salvat de sapun si pasta de dinti, care il ajuta sa o intilneasca pe Zina curateniei, care il invata cum sa scape de microbi si bacterii.
Stabilirea necesarului de materiale, discutiile cu personalul tehnic, sint primii pasi in realizarea unui spectacol precizeaza directorul teatrului, actorul Florin Chirpac. "Acest spectacol imi doresc sa-l realizez de doi ani. Este unul utilitar, care se inscrie in programul demarat acum mai multi ani. Aceste spectacole nu sint pentru festivaluri, ele sint dedicate clar educatiei celor mici de la gradinita sau din clasele primare. Literatura pentru copii este foarte saraca, aproape inexistenta, asa ca in aceste situatii regizorul scrie si textul. Premiera speram ca va fi gata peste aproximativ o luna", a mai spus actorul Florin Chirpac. Dintre spectacolele utilitare au facut parte: "Aventuri la semafor", "Telenovela banala", "Foc aprins, da-te stins" si "Tara imparatului Verde".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii