Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cutite si sabii, la Biblioteca Judeteana

Ieri, in holul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" Braila, a avut loc o expozitie inedita in cadrul careia au fost prezentate mai multe arme albe confiscate de politisti de-a lungul anilor. Arsenalul de sabii de toate marimile, cutite, topoare si bite au fost studiate cu atentie de catre tinerii care au venit sa viziteze expozitia, acestia fiind convinsi ca Braila isi merita faima de "oras al cutitarilor". De cealalta parte, au mai fost expuse si o serie de carti de specialitate, care trateaza subiecte legate de criminalitate, delicventa juvenila sau marile crime din istorie. Expozitia face parte din seria manifestarilor organizate in cadrul "Saptaminii Prevenirii Criminalitatii", ziua de ieri fiind dedicata prevenirii criminalitatii stradale.
"Impreuna cu reprezentantii Bibliotecii Judetene Braila am organizat o expozitie cu arme albe, valuta falsa, contrafacuta, bani romanesti, inclusiv acei roni aparuti de curind pe piata, bunuri pe care cetatenii le pot vedea expuse. Totodata avem si citeva carti expuse de Biblioteca Judeteana ca o alternativa la ceea ce noi, Politia, prezentam. Se pare ca Braila isi confirma intr-adevar faima de oras al cutitarilor. Ceea ce am adus noi aici este doar o mica parte din arsenalul confiscat de la cei care uneori justifica detinerea acestor arme albe doar prin faptul ca au nevoie de mai multa siguranta, protectie, in timp ce se deplaseaza pe strazile Brailei, lucru pe care noi nu il confirmam in nici un fel", a precizat ofiterul Viorel Grosu, din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

Saptaminii Prevenirii Criminalitatii

Luni, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, a fost lansata "Saptamina Prevenirii Criminalitatii", actiune organizata la nivel national, in cadrul careia vor fi desfasurate mai multe activitati de prevenire a criminalitatii. Astfel, in perioada 8 - 13 octombrie, politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii organizeaza mese rotunde cu teme specifice, expozitii si alte actiuni in colaborare cu ONG-urile, cu unitatile scolare din municipiu, cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, cu Politia Rutiera si cu autoritatile locale. Seria manifestarilor continua astazi cu ziua dedicata prevenirii violentei domestice. Ziua de joi, 11 octombrie, are ca tema delicventa juvenila, fiind organizata o actiune in colaborare cu Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti sub genericul "Fata in fata. Viata de dincolo de gratii, o solutie de viitor?". Vineri, 12 octombrie, va avea loc o intilnire intre reprezentanti ai Politiei Rutiere, Clubului Automobilistilor Profesionisti Braila, Clubul de Motociclism si conducatori auto precum si de mopede sau motociclete, fiind organizate demonstratii de virtuozitate pe sosea. Manifestarile se vor incheia simbata, 13 octombrie, cind va fi organizata o actiune in comuna Vadeni, sub genericul "Parteneriatul Politie - Autoritati Locale - Comunitate - o realitate in comuna Vadeni".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii