Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curtea Internationala de Justitie califica masacrul de la Srebrenita drept genocid

Curtea Internationala de Justitie, instanta judiciara suprema a Natiunilor Unite, a calificat luni drept genocid masacrul comis de sirbii bosniaci la Srebrenita, unde au fost ucisi aproape 8.000 de musulmani bosniaci, relateaza AFP.
Masacrele comise in iulie 1995, dupa cucerirea localitatii Srebrenita, enclava aflata sub protectia Castilor Albastre ale Natiunilor Unite, au fost "acte de genocid comise de membrii armatei sirbe bosniace", a declarat Rosalyn Higgins, presedintele CIJ.
Higgins a dat citire unei decizii menite sa stabileasca daca Serbia a organizat un genocid in Bosnia, in timpul razboiului care a afectat aceasta tara intre anii 1992-1995, soldindu-se cu 200.000 de victime.
Este pentru prima oara cind CIJ defineste un genocid, aplicind o conventie adoptata de Adunarea Generala ONU imediat dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial.
Pina in prezent, numai Tribunalul Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie a definit masacrul de la Srebrenita - cel mai singeros episod pe care l-a cunoscut Europa dupa al doilea razboi mondial - drept genocid.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii