Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curtea de Apel din Chisinau va analiza la 20 martie plingerea in cazul Pasat

Curtea de Apel din Chisinau a decis sa analizeze la data de 20 martie cererea prin care avocatul lui Valeriu Pasat, fost ministru al Apararii, ataca hotarirea instantei care l-a condamnat pe acesta la zece ani de inchisoare, relateaza BASA-press.
Gheorghe Amihalachioaie a declarat ca a cerut achitarea clientului sau, pentru ca nu exista elemente care sa demonstreze ca Pasat a comis infractiunea pentru care a fost condamnat.
Daca membrii Curtii de Apel vor respinge cererea, avocatul a spus ca este pregatit sa mearga mai departe, chiar pina la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, unde spera sa obtina un rezultat in favoarea clientului sau.
Pasat a fost arestat la 11 martie 2005 pe aeroportul din Chisinau, fiind acuzat de vinzarea la preturi reduse a 21 de avioane MIG-29 si a unor sisteme de lupta de tip URAGAN.
La 17 ianuarie 2006, el a fost condamnat la zece ani de inchisoare intr-un penitenciar cu regim semiinchis si a fost privat pentru o perioada de cinci ani de dreptul de a mai ocupa functii administrative.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii