Mergi la conţinutul principal

Curtea de Apel Chişinău a decis interzicerea accesului opoziţiei la listele electorale

Decizia Curţii de Apel nu are titlu executoriu şi poate fi atacată în decurs de 15 zile.

Reprezentanţii opoziţiei au anunţat deja că vor face recurs, dar că pînă la pronunţarea unei decizii definitive procesul verificării listelor electorale va continua.

Cu toate acestea, procesul scanării listelor electorale a început să fie întrerupt de marţi dimineaţă. Listele electorale sunt retrimise la consiliile electorale şi în secţiile de vot pentru renumărarea integrală a buletinelor de vot în ziua de 15 aprilie, conform unei decizii CEC.

Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Alianţa Moldova Noastră au declarat marţi că nu vor participa la acţiunea de renumărare a voturilor de la 15 aprilie, care nu prezintă interes, din punctul lor de vedere. Cele trei partide vor desfăşura în continuare activitatea de verificare a listelor electorale, a corectitudinii lor şi a modului cum s-a votat, urmând ca rezultatele acestei investigaţii de mare amploare să fie prezentate Curţii Constituţionale, opiniei publice şi organismelor internaţionale.

Comisia Electorală Centrală (CEC) acordase deja opoziţiei acces la listele electorale, dar Partidul Comuniştilor a contestat sâmbătă în justiţie această decizie, iar judecarea apelului era aşteptată luni, dar a fost amânată pentru marţi.

eprezentanţii opoziţiei începuseră în urmă cu câteva zile să verifice listele de alegători şi să le confrunte cu numărul de voturi, având scopul să descopere presupusele voturi false în favoarea Partidului Comuniştilor. Opoziţia spune însă că are acces limitat la listele de alegători în mai multe raioane.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro