Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale In rindul femeilor manager

In cursul lunii viitoare, Autoritatea Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) va organiza in mai multe orase, inclusiv Braila, cursuri pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale In rindul femeilor manager din sectorul IMM. Cursurile sint gratuite si vor dura 5 zile, de luni pina vineri inclusiv, in 7 locatii: municipiile Braila, Vaslui, Bistrita-Nasaud, Miercurea Ciuc, Deva, Drobeta Turnu Severin si Busteni. Important de subliniat este ca ANIMMC are alocat, in 2006, pentru acest program, un buget de 500.000 RON si ca asigura cazarea In regim complet, suport de curs si certificatele de absolvire, participantele urmind sa suporte doar cheltuielile de transport. Modalitatea de inscriere la cursuri este foarte simpla: fiecare potential beneficiar trebuie sa completeze integral formularul de Inscriere, Insotit de copie de pe buletinul/cartea de identitate si copie de pe ultima diploma de studii, inscrierile putind fi facute si direct pe pagina de web a ANIMMC.
"Aceste cursuri vor deschide noi oportunitati de afaceri si vor crea avantaje competitive pe piata fata de concurenta. Practic, reprezinta una dintre cele mai potrivite instrumente folosite pentru a contracara prejudecatile In privinta promovarii antreprenoriatului feminin si a egalitatii de sanse", se arata in comunicatul emis de autoritate.
Ideea Programului pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale In rindul femeilor manager din sectorul IMM s-a nascut Inca de la sfirsitul anului 2003, cind, In topul IMM-urilor de succes, o pondere considerabila a fost detinuta de firmele conduse de femei manager.
Deoarece pina In 2005, In Romania nu exista nici un suport financiar care sa promoveze femeile In lumea business-ului, conducerea ANIMMC a initiat acest program care sa raspunda necesitatii pregatirii si dezvoltarii culturii antreprenoriale a femeilor implicate In toate domeniile de activitate, chiar si a celor care provin din mediul rural. Obiectivul vizat consta In promovarea unui sistem formativ care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora, In scopul implicarii lor In structuri economice private, In contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si a prejudecatilor existente la nivel local.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii