Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri de zootehnie gratuite pentru somerii din Salcia Tudor

Patruzeci si doi de someri din satele Salcia Tudor, Cuza Voda, Ariciu, Gulianca si Olaneasca, componente ale comunei Salcia Tudor, vor avea de luna viitoare diplome de lucratori in zootehnie, recunoscute de Ministerul Educatiei. Cursurile sint finantate printr-un proiect european derulat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, destinat calificarii sau recalificarii profesionale a somerilor din mediul rural.
Din cei 42 de cursanti de la Salcia Tudor, trei sint femei, cel mai tinar are 18 ani, iar cel mai in virsta 59.
"Cursul este finantat de UE, si se adreseaza somerilor din mediul rural. Dureaza doua luni si jumatate, in cazul nostru se va incheia vineri. Pe 24 mai vor sustine un examen in urma caruia vor obtine diplome recunoscute de Ministerul Educatiei. Diplomele pot constitui atestate in baza carora tinerii zootehnisti, in momentul in care isi vor deschide propria afacere sau exploatatie agricola, pot primi subventii sau finantari comunitare. Sint tineri din toate satele comunei", a explicat Eugen Teodoru, lectorul cursului de zootehnie, inginer al Camerei Agricole Salcia.

Cei mai multi vor sa isi infiinteze ferme de vaci

Salcia Tudor este printre cele mai sarace comune ale judetului Braila. Desi ocupatia de baza este agricultura, calitatea terenului, mare parte din clasele de fertilitate III, IV si V, a constituit intotdeauna un dezavantaj pentru dezvoltarea unor afaceri viabile sau prospere. Salcia este recunoscuta si drept comuna cu cea mai mica suprafata agricola lucrata in mod organizat. La Salcia nu sint asociatii si exista foarte putine societati comerciale, majoritatea localnicilor lucrind terenul in sistem individual. De aceea si dotarea este slaba, iar rezultatele economice si financiare de multe ori descurajante.
Un alt dezavantaj este si acela ca Salcia este situata la mare departare de oras, sint 55 km pina la Braila si peste 60 pina la Focsani sau Rimnicu Sarat.
"Si, totusi, in prezent, foarte multi tineri incearca sa isi organizeze o mica afacere in cresterea animalelor, optiunea principala fiind infiintarea unor ferme de vaci. De aceea cursul de calificare a avut atit succes aici", a mai spus Teodoru.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii