Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri de formare pentru realizarea de proiecte educationale

Timp de mai multe zile, la Braila se desfasoara cursuri de instruire a inspectorilor, directorilor sau cadrelor didactice pentru scrierea cererilor de finantare, adica a proiectelor educationale care se vor putea realiza cu fonduri europene. Aceste cursuri au fost organizate, contra-cost, de Asociatia pentru Consultanta si Training ACT din Oradea, formatori fiind Cornelia Gavril si Marius Hardut.
Acest curs, pentru care fiecare cadru didactic a achitat o taxa de 1,5 milioane de lei vechi, urmareste ca fiecare profesor sa cunoasca si sa completeze cu usurinta cererile de finantare, sa inteleaga si sa dezvolte cu succes un proces logic pentru definirea unei cereri de finantare, sa stie sa analizeze ghidurile programelor de finantare pentru a afla ce anume vor finantatorii sa sustina si cum sa raspunda nevoilor acestora, sa identifice si sa dezvolte solutii realiste pentru obtinerea de fonduri.
Cursurile au fost structurate pe patru sectiuni. In prima sectiune s-a discutat despre fazele unui proiect, informatii generale despre finantatori, capcane si mituri in scrierea cererilor de finantare. In sesiunea a II-a s-au identificat problemele care pot aparea intr-o unitate de invatamint, s-a realizat arborele problemei si s-a aratat cum se justifica cererea de finantare pentru rezolvarea problemei respective. In sesiunea a III-a s-au prezentat scopurile si obiectivele unui proiect, pasii de urmarit in scrierea lui, s-a prezentat formula SMART in verificarea unui obiectiv si arborele solutiilor. In sesiunea a IV-a s-a redactat un plan de activitati pentru un grup tinta si un grup de beneficiari.
Pina acum au urmat aceste cursuri inspectorii scolari, urmind ca de el sa beneficieze in continuare directorii, dar si alte cadre didactice interesate de o astfel de instruire in realizarea proiectelor de finantare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii