Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curs de informare si sensibilizare HIV/SIDA pentru cadrele didactice

Simbata, la Liceul "Perpessicius" a avut loc un curs de sensibilizare si informare HIV/SIDA la care au participat 25 de cadre didactice, profesori diriginti si consilieri. Acesta este primul realizat la Braila de reprezentanti ai Centrului Judetean de Asistenta Psihopedagogica (CJAP), ai "Romanian Children’s Appeal" Bucuresti si Inspectoratului Scolar Judetean Braila. Coordonatorul proiectului, Florin Lazar, a spus ca vor mai fi inca sase astfel de sesiuni, in care se incearca transmiterea informatiilor medicale alaturi de sensibilizare. Informatiile medicale au fost transmise profesorilor de dr Ileana Grecu de la Sectia de boli infectioase Braila, iar despre formarea unei anumite atitudini fata de bolnavii HIV/SIDA a vorbit coordonatorul proiectului. "Partea de sensibilizare incercam sa o asiguram prin metode specifice. Exercitii care merg pe schimbarea atitudinilor, pentru ca exista atitudini mai putin pozitive fata de persoanele cu HIV. Incercam sa-i facem pe profesori mai receptivi la problemele persoanelor seropozitive si in felul acesta sa contribuim la integrarea scolara si sociala a tinerilor seropozitivi. Cursul dureaza o zi, dar profesorii vor transmite informatiile catre cei 15.000 de elevi din judet", a explicat Florin Lazar. Modul in care se transmit aceste informatii in rindul tinerilor va fi monitorizat in cadrul proiectului, astfel incit fiecare elev sa primeasca un pliant cu informatii despre aceasta boala. Actiunea se deruleaza si in alte judete: Buzau, Vrancea, Prahova si Giurgiu, judete care, ca si Braila, au un numar mai mare fata de altele de bolnavi cu HIV/SIDA inregistrati la Spitalul "Victor Babes" din Bucuresti. Tot cu aceasta ocazie, profesorii au primit si un manual despre aceasta boala.
Prima etapa a proiectului a avut loc in perioada 28 - 30 septembrie, cind sase specialisti ai CJAP au participat la un curs de formare. De asemenea, atunci s-a lansat si site-ul "www.stopsida.ro".
Actiunea este organizata de Fundatia "Romanian Children’s Appeal" Bucuresti si Inspectoratul Scolar Judetean Braila, reprezentat de CJAP, finantarea fiind asigurata de Guvernul Republicii Irlanda.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii