Mergi la conţinutul principal

Cupoane de alimente cu gust electoral

Tipic comportamentului PSD în perioadele electorale, şi de această dată, fix înaintea turului II al alegerilor prezidenţiale, administraţia locală vine cu o "veste bună" pentru brăilenii cu dificultăţi financiare - vin alimetele gratuite de la Uniuniea Europeană. Ieri, în cadrul unei întâlniri cu presa, primarul Aurel Simionescu a anunţat că, cel mai probabil, alimentele vor ajunge pe la mijlocul lunii decembrie, dar că de săptămâna viitoare va începe distribuirea cupoanelor. Căci, ca o noutate, începând din acest an, distribuirea alimentelor europene se va face pe bază unui cupon, pe care beneficiarii îl primesc prin poştă. "Au apărut cupoanele pentru alimente din fondul de rezervă al UE. Vor fi pachete (cutii) anul acesta, 26 kg de persoană. Din ceea ce ni se spune nouă, alimentele vor apărea undeva după 10-15 decembrie. În momentul în care vom avea aceste alimente în depozite, atunci, în ordinea alfabetică, ori altfel - vom găsi o formulă, o să îi chemăm pe cetăţeni pentru a-şi ridica ajutoarele. Deci nu vor veni separat alimentele, cum veneau în anii trecuţi. Acum toate vin odată şi împreună", a declarat edilul-şef.
Tot ca element de noutate, anul acesta, pe lista persoanelor defavorizate, unde figurau şomeri, pensionari cu venituri mici, persoane cu dizabilităţi şi veterani de război, au fost introduse şi persoanele care primesc alocaţii pentru sprijinirea familiei. Astfel că, la acest moment, nu se ştie exact numărul de beneficiari de la Brăila, ci doar că pachetul va conţine: 4 litri de ulei, 4 kg zahăr, 6 kg făină, 6 kg mălai, 800 g de paste făinoase, 8 conserve carne de porc, 6 de vită şi 10 cutii de pate. Pachetele vor putea fi ridicate de la punctele de distribuţie amenajate de primării. Valoarea pachetului de alimente este de aproximativ 128 lei şi va fi acordat o singură dată pe an.

Le distribuie Poşta "pentru a nu se interpreta greşit"

Cuponul este documentul care atestă calitatea de beneficiar al pachetului cu alimente de bază. Aceste documente sunt tipărite de Imprimeria Naţională şi distribuite de Poşta Română. Potrivit presei centrale, premierul Victor Ponta a precizat că aceste cupoane nu vor fi duse la beneficiari de către autorităţile locale, pentru a nu se "interpreta greşit" în perioada campaniei electorale, ci prin intermediul Poştei, operaţiune prin care societatea, în opinia premierului, se poate "relansa".
De precizat că Roşta Română este cea care a distribuit şi pliantele electorale ale PSD defăimătoare la adresa candidatului Alianţei Creştin Liberale (ACL) Klaus Iohannis. Pliantele au fost contestate de ACL la BEC (Biroul Electoral Central), care a dispus interzicerea lor. După acest incident, liderii ACL au acuzat "căpuşarea" Poştei Române de către "grupuri de interese", astfel încât "Victor Ponta îşi poată face campanie pe banii românilor, folosind institutii publice".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro