Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cupa "Mos Nicolae" i-a revenit lui Gabriel Moisescu la piloti

Simbata, dimineata, pe Bulevardul Independentei, in vecinatatea Primariei Braila, s-a desfasurat concursul automobilistic tehnico-aplicativ Cupa "Mos Nicolae", competitie care a contat si ca ultima etapa in Campionatul judetean de automobilism.
Ca de fiecare data, organizatori au fost Motor Sport Club si Primaria municipiului Braila.
La startul intrecerii, care a cuprins o proba speciala, trei etape de traseu si alte trei probe speciale pentru departajare, s-au inscris cele mai valoroase echipaje brailene, astfel ca printre concurenti s-au aflat atit reprezentanti ai vechii generatii, precum Constantin Stefan, Gigi Mihaila, Valentin Nemtanu, Nicolae Ciurea, dar si exponenti ai noului val, Razvan Popa, Gabriel Moisescu.
In prima proba speciala, dintre cele 16 echipaje inscrise in concurs, cel mai bun timp l-a realizat masina de concurs cu nr. 5, pilotata de Gabriel Moisescu, 1:04:9. Au urmat probele de traseu, prima de 30 de minute, cea de-a doua de o ora si ultima de 50 de minute, in care concurentii au avut de strabatut trasee pe care a trebuit sa le descifreze copilotii dupa o diagrama primita cu doar citeva minute inainte de start.
"Le-am promis multe surprize concurentilor pentru aceasta ultima etapa a Campionatului judetean si cu toate ca in echipajele prezente la acest raliu au fost copiloti foarte experimentati, am reusit sa-i surprindem. Nici unul dintre ei nu a reusit sa descifreze corect toate "capcanele" pe care le-am cuprins in itinerar", declara la revenirea din traseu comisarul sef, Florin Ionascu.
Ultimele trei probe speciale au adunat un numar mare de spectatori care au dorit sa vada in primul rind maiestria si indeminarea pilotilor.
Cei mai valorosi dintre ei au fost Gabriel Moisescu, Ionel Chesaru si Razvan Popa, aceasta fiind si ordinea finala a Cupei "Mos Nicolae" in clasamentul pilotilor.
La echipaje, pe primul loc s-au clasat Florentin Manole - Gigi Mihaila, urmati de Razvan Popa - Stefan Vlaicu si Gabriel Moisescu - Ionut Petruca.
"Campionatul judetean de automobilism din acest an a fost o competitie scurta, foarte comprimata, iar Cupa "Mos Nicolae", cea de-a saptea etapa, a fost cea mai echilibrata, dar si foarte bine organizata. Sintem bucurosi ca am cistigat etapa, dar nu este prima noastra victorie, impreuna cu Gigi Mihaila am mai cistigat destule concursuri, printre care si o editie a Raliului "Dunarii de Jos", a declarat Florentin Manole, pilotul echipajului cistigator al ultimei etapei.
Seara, la banchetul care a avut loc, s-a facut atit premierea cistigatorilor ultimei runde, dar si a primilor clasati la finalul Campionatului judetean.
Campion judetean la piloti, in anul 2005, este Gabriel Moisescu, urmat de Razvan Popa si Cristian Nicolae. Pe locurile 4-6 s-au clasat Ionel Chesaru, Dragos Trifanescu si Florin Tudor.
Razvan Popa si Stefan Vlaicu sint campionii judeteni la echipaje.
"Este primul nostru succes dar, fara lipsa de modestie, pe undeva ne asteptam. Am reusit sa cistigam detasat primele trei etape si apoi a fost greu sa ne mai ajunga cineva. Speram ca in sezonul viitor sa repetam aceeasi evolutie foarte buna" declara, imediat dupa premiere, Razvan Popa.
Podiumul a fost completat de echipajele Nicolae Cristian - Florin Ionascu si, respectiv, Gabriel Moisescu - Ionut Petruca, acestora din urma lipsindu-le doar un punct pentru a obtine locul al doilea.
Cistigatorii au primit diplome, cupe si medalii.
"Am reusit in acest an sa le oferim iubitorilor automobilismului posibilitatea de a participa, pe plan local, la sase raliuri tehnico-aplicative, dar si la unul international, Braila - Dobrich, toate contind pentru Campionatul judetean de automobilism. Ma bucura faptul ca, pe linga automobilistii cu experienta, au participat si multi tineri, iar numarul acestora sper ca se va mari in anii urmatori. Tinind cont de numarul participantilor si de ardoarea cu care fiecare si-a disputat sansele, consider ca a fost o competitie reusita si sper ca si pe viitor sa obtinem sprijin in continuarea unor astfel de manifestari sportive" declara directorul de concurs, Florin Ionascu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii