Mergi la conţinutul principal

CUP «Dunărea» aproape a încheiat relocarea utilităților din zona podului

* informația ne-a fost transmisă, recent, de către directorul general al Companiei de Utilități Publice ”Dunărea” Brăila, Silviu Mangiurea, care a punctat că lucrările se vor încheia săptămâna viitoare * acesta a precizat că, în prezent, se mai lucrează la un cămin special, ultima intervenție legată de canalizările și conductele pe care le are CUP ”Dunărea” în zonă * Mangiurea a ținut să amintească episodul în care Compania fusese criticată de fostul prefect, Cătălin Boboc, pentru faptul că ar fi blocat situația privind relocarea utilităților * directorul a subliniat că lucrurile sunt aproape gata în privința CUP ”Dunărea”, însă abia dacă au început la nivelul celorlalte companii care trebuie să relocheze utilități în zonă

 

Compania de Utilități Publice (CUP) ”Dunărea” Brăila s-a mișcat cât a putut de repede în privința relocării utilităților din zona podului. Asta a afirmat, recent, directorul general CUP ”Dunărea”, Silviu Mangiurea, cu precizarea că până pe 15 martie lucrările în ceea ce privește operatorul de apă-canal pe acest segment, vor fi gata. Șeful Companiei a mai adăugat că în momentul de față se lucrează la un cămin special și că toate lucrările se încadrează în termenii contractuali. Ba mai mult, Mangiurea a dorit să amintească faptul că în perioada când liberalul Cătălin Boboc a fost prefectul Brăilei, a criticat Compania, acuzând-o că blochează bunul mers al lucrărilor de la pod, deoarece întârzia cu relocarea utilităților. Astăzi, potrivit sursei citate, CUP ”Dunărea” mai are foarte puțin și a încheiat cu relocarea utilităților, însă celelalte companii care au utilități acolo, abia dacă au mișcat vreun deget pentru relocarea stâlpilor de electricitate sau conductelor de gaze, de exemplu. Mangiurea a dorit să mai sublinieze și că atacurile fostului prefect au venit în perioada când el se afla internat în spital, pentru că fusese depistat pozitiv cu virusul COVID-19, din punctul său de vedere, total nepotrivit.

”Apropo, că s-a făcut atâta tam-tam că nu se face podul din cauza Companiei. Ei bine, CUP «Dunărea», la pod a terminat de relocat utilitățile, iar pe partea de gaze și electrice nu s-a mișcat o cărămidă. Și acum o să ies și eu «să fac scandal», că bolnav cum eram, a trebuit să dau interviuri, că «Vezi Doamne!» nu îmi dau interesul. Compania și-a văzut de treabă! Suntem în termenii legali contractuali. Mulțumim și CNAIR-ului pentru că a colaborat. Ne-a dat o parte din contravaloarea lucrării și o să terminăm acum în martie și ne dă și diferența. Deci noi ne-am făcut treaba”, a declarat Mangiurea.

Directorul a mai explicat că intervențiile au început din 18 septembrie 2020, însă a fost o perioadă când nu s-a putut lucra din pricina condițiilor meteorologice. Silviu Mangiurea a dorit să mai adauge și că în momentul în care Cătălin Boboc arăta cu degetul că se întârzie relocarea utilităților, Compania nici măcar nu primise procesul-verbal de preluare a terenului pentru demararea lucrărilor, situație care s-a rezolvat abia în septembrie.

”Dar totul e bine. S-a terminat cu bine. Să vedem acum ce zice Prefectura dacă mai sunt întârziate lucrările. Eu am observat că la gaze și la partea electrică nu s-a făcut nimic. Și puteți verifica pe teren. Nu sunt vorbe. Până în 15 martie, estimez că o să încheiem. Noi mai avem de realizat doar un cămin special. E vorba de întăritul betonului. Trebuie să prindem câteva zile mai călduroase. Japonezii sunt foarte meticuloși și nu e de joacă. Până acum nu am avut probleme și nici nu vreau. Dar oricum până acum ne încadrăm în termenii contractuali”, a conchis Mangiurea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro