Mergi la conţinutul principal

Cumințenia Pământului, plătită cu bani de la buget

Statul plăteşte din bugetul Ministerului Culturii suma de bani rămasă nestrânsă pentru Cuminţenia Pâmântului. S-au strâns din donaţii 1,1 milioane de euro. Restul sumei până la 11 milioane de euro va fi suportată din bugetul de stat. Statul va încerca să recupereze banii prin prelungirea cu trei ani a campaniei de donaţii.

Subscripția publică pentru Cumințenia Pământului se va prelungi până pe 31 octocmbrie 2019, conform ordonanței de urgență dezbătute azi în ședința de Guvern.

„Diferența între sumele donate și virate în conturile prevăzute la art.3 alin (1) și suma echivalentă în lei a 6 milioane euro va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, iar campania de strângere a donațiilor va fi reluată și se va derula până la data de 31 octombrie 2019, în scopul asigurării reîntregirii fondurilor alocate de la buget. Facilitățile fiscale, condițiile și procedurile prevăzute la art. 2, art. 3 și art. 3¹ se aplică în mod corespunzător și pentru noua campanie până la 31 octombrie 2019”, se arată în ordonanța de urgență.

Dacă celebra statuie de Brâncuși nu va intra în posesia statului până la sfârșitul lunii noiembrie 2016, Executivul se angajează să returneze banii celor care au donat până acum. Termenul limită a fost stabilit pentru 30 iunie 2017.

Sursa: Digi24.ro

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu