Mergi la conţinutul principal

Cum se menţine fericirea unui cuplu

Un singur raport sexual pe săptămână este suficient pentru a menţine starea de fericire în familiile sau în cazul cuplurilor heterosexuale cu relaţii de lungă durată, conform unui studiu american, relatează agerpres.ro.
Cercetătorii au analizat studiile realizate pe 30.000 de americani în ultimii 40 de ani pentru a ajunge la această concluzie publicată între paginile ultimului număr al revistei Social Psychological and Personality Science. „Întreţinerea de relaţii sexuale frecvente este asociată unui mai mare grad de fericire în cuplu, însă această legătură între frecvenţă şi fericire încetează să crească la fel de accentuat dincolo de nivelul de un contact sexual pe săptămână", a explicat Amy Muise, doctor în psihologie la Universitatea Toronto-Mississauga. „Concluziile noastre sugerează că este importantă menţinerea unei legături intime cu partenerul de viaţă, însă nu este nevoie de un raport sexual pe zi pentru a menţine această conexiune", a adăugat ea.

La celibatari nu funcţionează

Autorii studiului au precizat că nu şi-au dorit să demonstreze existenţa unei relaţii de cauzalitate în această privinţă şi, de aceea, nu au stabilit dacă o relaţie fericită duce la întreţinerea a cel puţin un raport sexual pe săptămână sau dacă actul sexual săptămânal este cel care asigură un nivel crescut de fericire în cadrul cuplului. Studiul a fost realizat doar pe oameni aflaţi în cupluri. „În realitate nu există nicio legătură între frecvenţa raporturilor sexuale şi starea de bine a persoanelor celibatare", a subliniat coordonatoarea acestui studiu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro