Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum nu muncesc parlamentarii de Braila

Agentia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni si Agentia de Monitorizare a Presei au derulat, incepind din luna octombrie a anului trecut, activitati de supraveghere a modului in care muncesc parlamentarii din 12 judete din tara, printre care si Braila. Proiectul este finantat de Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID). Ieri, Biroul de Consiliere pentru Cetateni Braila a dat publicitatii raportul de monitorizare.
Dintre cei 7 parlamentari care ne reprezinta, numai pentru 5 au putut fi creionate preocuparile. Daniela Buruiana, deputat PRM si Gabriel Sandu, deputat PLD, sint de negasit, la Braila. "Cei doi deputati nu au fost prezenti in teritoriu in perioada monitorizata. Din discutiile avute cu o secretara de la sediul PNL, am inteles ca deputatul Gabriel Sandu nu a venit niciodata de la alegeri si, in acest moment, aceasta activitate nu este de interes pentru domnia sa", se precizeaza in raportul BCC. In ceea ce-i priveste pe Aurel Simionescu, senator PSD, Mihai Tudose, deputat PSD, Alin Teodorescu, deputat PSD, Horia Vasioiu, deputat PD si Dan Sabau, senator PLD, acestia declara ca sunt preocupati de atragerea investitorilor straini, de implementarea unui sistem de productie agricola ecologica, de sistemul sanitar, de pensionari si de activitati culturale.
Coordonatorii proiectului s-au declarat nemultumiti de tipul de discurs pe care-l au politicienii. Este vorba despre faptul ca vorbesc despre probleme la modul general si nu punctual, eventual si cu prezentarea unui plan de actiune si a rezultatelor obtinute. De asemenea, o alta observatie a fost legata de faptul ca, de obicei, fiecare vorbeste despre activitatea celuilalt si mult mai putin de initiativele pe care le-au avut ei insisi. "Modul in care alesii isi desfasoara activitatea in teritoriu ramine inca o necunoscuta si din cauza lacunelor legislative. Actele normative nu sint extrem de generoase. In afara articolului 68 din Constitutie si a articolelor 35, 36, 38 din Legea nr. 96/2006, nu sint prea multe prevederi referitoare la sarcinile specifice pe care le are un parlamentar, mai ales la nivel local. Este vorba despre modul in care este mentinut dialogul cu comunitatea care i-a ales", a spus Maria Jerlaeanu, coordonator al proiectului.
Potrivit raportului numai la 5 din cele 7 birouri parlamentare exista un program de lucru afisat si acesta este respectat partial, in functie de activitatea parlamentarului. In perioada octombrie-decembrie 2006 au fost adresate senatorilor si deputatilor braileni, de catre cetateni, 313 solicitari prin discutii directe, 64 de scrisori, 33 de interpelari telefonice. Concluziile monitorizarilor din Braila, Alba, Arad, Bihor, Brasov, Cluj, Covasna, Dimbovita, Iasi, Prahova, Satu Mare, Timis vor fi cuprinse intr-un raport national elaborat la Bucuresti de catre Institutul de Politici Publice.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii