Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, încearcă să aducă spectacolele culturale de înaltă ţinută artistică în mediul rural brăilean. Totul depinde, însă, de implicarea Primăriilor. "Teatrul «Maria Filotti» este dispus să susţină spectacole în sălile căminelor culturale din satele brăilene. Primarii care vor acest lucru trebuie să ia legătura cu conducerea Consiliului Judeţean, cu mine personal, şi să facă o cerere în acest sens. De asemenea, Teatrul pentru copii «Cărăbuş» poate merge să susţină spectacole în cele mai îndepărtate cătune din judeţ. O sală de clasă a unei şcoli poate fi adaptată pentru o astfel de reprezentaţie, iar costul deplasării actorilor şi recuzitei acolo sunt mai mici decât pentru aducerea copiilor la Brăila", a spus preşedintele Mortu, în cadrul unei întâlniri cu primarii din judeţ, desfăşurate la sediul CJ. Acesta a precizat că nu doar reprezentaţiile teatrale pot face obiectul unor spectacole oferite sătenilor de toate vârstele, ci şi concertele de muzică populară, uşoară sau chiar rock. "Tot ce are mai bun Brăila în momentul de faţă, în materie de muzică folclorică, pop sau rock poate face obiectul unor spectacole susţinute în căminele culturale din judeţ. Important este ca Primăriile să se implice în aceste activităţi, astfel încât să le oferim oamenilor acte artistice de calitate, să le oferim o alternativă la manele sau alte genuri de muzică. Prin aceste proiecte nu facem decât să aducem cultura mai aproape de oameni", a spus preşedintele Mortu.
"Intenţia e frumoasă, dar cât vor costa biletele la un astfel de spectacol? E important de ştiut, pentru că sunt foarte mulţi cei care nu îşi permit să dea prea mulţi bani pe un astfel de bilet", a intervenit Alexandru Moşescu, primarul din Mircea Vodă.
"Vom fi în măsură, în scurt timp, să vă punem la dispoziţie un document scris ce va cuprinde atât preţurile biletelor cât şi un program de spectacole. Cu siguranţă, preţurile vor fi la un nivel rezonabil", a răspuns preşedintele interimar al CJ Brăila.