Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cu mina intinsa catre stat

Dumitru (42 ani) si Maria (36 ani) locuiesc, de aproape cinci ani, impreuna cu cei trei copii, intr-un garaj dezafectat, unde mizeria si mirosul greu de gunoi, pun la grea incercare plaminii si stomacul celui mai calit om.
Pe unul din cele doua paturi ingramadite in ceea ce se vrea a fi o camera de locuit este bebelusul celor doi, in virsta de numai 3 luni si jumatate.
Desi situatia acestei familii este cunoscuta de catre municipalitate, Dumitru, capul familiei, ne-a declarat ca nimeni nu a intreprins nimic pentru a-i ajuta sa obtina o locuinta sociala.
"Singurii care ne-au ajutat au fost cei de la Directia de Asistenta Sociala, din cadrul Primariei. Doamnele de acolo m-au ajutat sa-mi fac buletin, si i-au scos certificat de nastere celui mic", ne-a relatat Maria, foarte suparata ca cei de la Protectia Copilului, in loc sa le ofere o solutie, ii vor actiona in instanta, pentru a stabili o masura de protectie speciala pentru cei trei copii minori.
Femeia a recunoscut ca cei de la Protectia Copilului i-au propus sa locuiasca, pentru o perioada, la Centrul Maternal "Alexandra", dar ea a refuzat, deoarece trebuie sa aiba grija si de ceilalti doi copii, si de barbat.
Primarul Constantin Sever Cibu are insa alta opinie, in ceea ce priveste cazul acestei familii: "Cunosc cazul lor foarte bine. Pentru ei nu exista nici o solutie, in conditiile in care acestia au avut un apartament in proprietate. Nu conteaza ca au un copil mic. Ei ocupa abuziv acea magazie."
Directorul Directiei Serviciilor Publice, Emilena Huiu, care, de asemenea, cunoaste cazul celor doi, a declarat ca barbatul, desi a fost indrumat, nu a depus nici un act la dosarul pentru obtinerea locuintei sociale: "Dar, chiar daca ar depune actele necesare, tot nu ar putea beneficia de o locuinta sociala, deoarece, in actul de identitate, figureaza cu domiciliul intr-o comuna de pe raza judetului Braila, nu in municipiu, asa cum prevede legea".
De asemenea, specialistii din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila au inaintat actiune in instanta, pentru emiterea unei ordonante presedintiale, prin care au solicitat plasamentul nou-nascutului la un asistent maternal profesionist, dupa cum ne-a declarat directorul general adjunct al DGASPC Braila, Simona Cimpoaie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii