Mergi la conţinutul principal

Cu drag, de la pensionar la pensionar

* Uniunea Județeană “Solidaritatea” a Pensionarilor Brăila organizează tot felul de acțiuni în sprijinul semenilor ajunși la vârsta senectuții

 

Uniunea Județeană “Solidaritatea” a Pensionarilor (UJPS) Brăila se implică în diverse acțiuni destinate “mângâierii celor bătrâni și cu probleme specifice vârstei sau mediului în care trăiesc”,  după cum ne-a declarat Viorica Novac, președinta organizației. De exemplu, pentru 1 Martie s-au confecționat, în atelierul de creație a UJPS, 100 de mărțișoare  și s-au cumpărat 85 de cutii cu bomboane și ciocolată, pentru a fi oferite doamnelor de la Căminul  de Bătrâni “Sf. Petru și Pavel” de pe strada Caraiman. „Tot acolo era prevăzut un spectacol artistic, dar starea vremii  ne-a obligat să-l amânăm. Dar îl vom relua inclusiv cu câteva persoane de la cămin, care  s-au alăturat formației noastre artistice. De asemenea, am mers cu 25 de pachete (dulciuri și fructe) la căminul de pe strada Zambilelor, iar alte 25 de pachete au ajuns la persoane instituționalizate”, ne-a spus Viorica Novac.

De apreciat că activitatea UJSP Brăila (cea mai mare organizație de pensionari din județ, cu un număr de 2500 membri) este una diversă: organizează cenacluri, recitări de versuri, omagierea unor personalități brăilene și naționale,  realizarea a diverse  scenete  și  are înființat un grup vocal, precum și o formație de dansuri, prezentă la Lacu Sărat cu dansuri specifice romilor. Manifestările filialei au loc și în localitățile din țară unde se deplasează pentru a face cunoscută Brăila, sub multiple aspecte. Prin expuneri și schimburi de experiență, oferirea  de pliante, mici cadouri etc. Evident că aceste deplasări, cu zeci de  membri ai filialei, au ca puncte de interes și vizitarea unor locuri istorice, case memoriale, mânăstiri și muzee. “Uniunea Județeană “Solidaritatea” a Pensionarilor  Brăila face parte din Federația Națională a Pensionarilor din România, la rândul ei membră în HERPA (Federația Europeană a Pensionarilor). Colaborăm foarte bine cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu Biblioteca Județeană “Panait Istrati”, iar în demersurile noastre ne-am bucurat de sprijinul autorităților municipale și județene, iar tot cu ajutorul  dumnealor vrem ca activitatea filialei să o extindem și în localitățile rurale”, ne-a mai declarat Viorica Novac.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro