Mergi la conţinutul principal

Cu câteva zile înainte de deschidere, Centrul de Excelenţă Brăila rămâne fără directorul Carmen Botea: „Viitoarea echipă de la ISJ nu reprezintă performanţa”

* Carmen Botea ne-a declarat că şi-a retras consimţământul de a fi director la Centrul de Excelenţă, după ce a aflat că de la 1 septembrie Cătălin Canciu va reveni la ISJ Brăila, susţinând că nu se poate lucra cu acesta * Carmen Botea ne-a mai spus că se va înscrie însă la concursul de directori ce se va organiza în toamnă, considerând că aceasta este cea mai bună variantă

 

 

 

 

De la 1 septembrie, după mulţi ani, Brăila va avea un Centrul de Excelenţă pentru a pregăti gratuit elevii foarte buni la învăţătură. Cu câteva zile însă înainte de deschiderea Centrului, Carmen Botea, profesoară de matematică la Colegiul „Bălcescu” şi dascăl recunoscut pentru rezultatele obţinute la olimpiade şi concursuri, renunţă la postul de director. Propusă pentru această funcţie de prof. Cătălin Stănică, încă inspector şcolar general, Carmen Botea ne-a declarat că a luat această decizie pentru că nu poate face echipă cu prof. Cătălin Canciu, care va redeveni şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila de la 1 septembrie. Precizăm că Centrul de Excelenţă este o unitate conexă Inspectoratului Şcolar.

Chiar astăzi mi-am retras consimţământul de a fi director la Centrul de Excelenţă pentru că nu mă regăsesc în viitoarea echipă managerială de la ISJ Brăila. Consider că acea echipă nu reprezintă performanţa. Şi nu am simţit lucrul acesta acuma, ci au fost de-a lungul timpului momente în care consider că olimpicii nu au fost trataţi cum se cuvine de ISJ Brăila. Nu se poate lucra cu viitorul inspector şcolar general! Dacă voi fi solicitată să fiu profesor la Centrul de Excelenţă o voi face, voi susţine excelenţa în continuare, la fel cum de-a lungul anilor am susţinut copiii care au dorit să facă performanţă la concursurile şi olimpiadele de matematică, fără vreun avantaj material”, ne-a declarat prof. Carmen Botea.

Aceasta ne-a mai spus că a acceptat propunerea lui Cătălin Stănică de a fi director al Centrului pentru că este un profesor apreciat în sfera matematicii, alături de faptul că în perioada 2010-2012 a lucrat împreună cu acesta şi cu alţi specialişti, printre care şi soţul Viorel Botea, la metodologia Centrelor de Excelenţă din Legea Educaţiei. De altfel, precizăm că Viorel Botea este iniţiatorul acestui proiect al Centrului de Excelenţă Brăila.

Carmen Botea ne-a mai declarat că se va înscrie totuşi la concursul de directori pentru postul de la Centrul de Excelenţă, care se va organiza în toamna aceasta.

Cred că aceasta e cea mai bună decizie”, ne-a mai spus aceasta.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro