Mergi la conţinutul principal

CS Orizont 64, la ora bilantului

Pe data de 21 decembrie, CS Orizont 64 si-a incheiat activitatea pe anul in curs, nu inainte de a mai derula o sedinta de pregatire cu copii si juniorii de la grupa de performanta.
Anul 2008 a fost unul foarte bun pentru gruparea braileana atit din punct de vedere al rezultatelor cit si din cel al organizarii de competitii.
In acest an Orizont 64 a organizat sase turnee pe care le-a finantat Directia pentru Sport a Judetului, dar care au fost si sponsorizate de membrii de onoare ai clubului cit si alte patru turnee pe cont propriu.
Cel mai valoros concurs a fost fara indoiala "Festivalul sahului brailean", competitie ajunsa la a VIII-a editie. Considerat a fi cel mai puternic turneu de sah rapid din tara, concursul al carui fondator este deputatul Viorel Balcan, jucator de categoria intii si presedinte de onoare al gruparii brailene, a avut printre concurenti 5 mari maestri internationali, printre care s-a regasit si secretarul general al federatiei de specialitate, Constantin Ionescu, dar si campionul mondial de juniori, categoria de virsta 16 ani, Cristian Chirila.
Orizont 64 a organizat si "Calutul de fildes" al treilea Grand Prix, ca numar de jucatori si ca valoare a premiilor, din tara, competitie rezervata copiilor si juniorilor, al carei fondator este deputatul Mihai Tudose, candidat maestru in sah.
Celelalte patru competitii pe care le-a organizat clubul brailean in acest an au fost, Cupa reginei, Pionul nazdravan, Campionatul judetean de sah pentru amatori, un concurs organizat in premiera si Supercupa Brailei.
Gruparea braileana a mai organizat cu resurse proprii patru competitii, Campionatul judetean de sah pentru seniori si cel rezervat copiilor, un simultan de sah, la care invitat de onoare a fost marele maestru international, Constantin Ionescu si Cupa Orizont 64.

In 2008, toate titlurile judetene au ajuns in palmaresul clubului brailean

Majoritatea copiilor si juniorilor clubului au avansat in categorii in acest an, cele mai bune rezultate apartinindu-le lui Gabriel Voicu, cel mai tinar jucator de categoria intii din Braila, succese care la virsta de 10 ani il recomanda si drept cel mai valoros sahist brailean in 2008 si Daniel Martian, vicecampion scolar al Romaniei in acest an.
In acest sezon competitional reprezentantii clubului Orizont 64 au cistigat toate titlurile judetene.
Clubul brailean a mai realizat o performanta si anume aceea de a detine cel mai mare numar de jucatori legitimati, in jur de 100, ponderea fiind detinuta de copii si juniori, pentru ca politica acestui club a fost aceea a dezvoltarii sahului juvenil in Braila.
Pentru a-si realiza acest obiectiv, Orizont 64 a incheiat contracte de colaborare cu Gradinita Dumbrava Minunata si Scoala Alexandru Ioan Cuza.
"Speram ca si in anul 2009 sa obtinem rezultate cit mai bune si sa organizam macat tot atitea competitii pentru sahistii clubului nostru. Le urez, pe aceasta cale "Sarbatori fericite" tuturor sahistilor braileni, membrilor de onoare ai clubului nostru si reprezentantilor mass-media din Braila pentru profesionalismul de care au dat dovada in reliefarea activitatii sahiste de pe plan local", a declarat Ionel Balcan, vicepresedintele CS Orizont 64.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu