Mergi la conţinutul principal

CS orizont 64 face cursuri de pregatire la Gradinita "Dumbrava Minunata" si la Scoala "A.I.Cuza"

Incepind de astazi, CS Orizont 64 organizeaza cursuri de pregatire la sah pentru copii de la gradinita "Dumbrava Minunata" si pentru elevii scolii "Alexandru Ioan Cuza".
Directoarea "Gradinitei "Dumbrava Minunata", Nuta Mazilu, acorda o mare atentie sportului mintii si le-a oferit deja copiilor de la aceasta unitate sansa sa participe la o competitie importanta, "Pionul nazdravan", turneu de sah finantat de catre Directia pentru Sport, la care s-a acordat si primul titlu judetean pentru prescolari, el fiind adjudecat de Adina Chirita, o jucatoare de categoria a III-a.
De asemenea, un alt cerc de sah functioneaza la Scoala Alexandru Ioan Cuza, unitate scolara, la care, de organizarea unor turnee de sah si selectarea copiilor pentru pentru activitatea de performanta se ocupa profesorul Viorel Luca.
O alta scoala care colaboreaza cu Orizont 64 este "Mihai Eminescu". De la aceasta unitate de invatamint profesoara Petrica Prodan a descoperit, de-a lungul timpului, multi copii talentati care apoi au fost orientati spre clubul de sah brailean.
Toate institutiile mentionate vor primi din partea membrilor de onoare ai CS Orizont 64 jocuri de sah si carti de specialitate.
Astazi, Tomita Iliescu, membru de onoare al clubului brailean, dar si jucator de categoria intii, va oferi 8 jocuri de sah copiilor de la gradinita "Dumbrava Minunata".
La inceputul anului viitor de astfel de cadouri se vor bucura si elevii de la cele doua scoli brailene unde activeaza cercuri de sah, in colaborare cu Orizont 64.
"Speram sa selectam si sa legitimam cit mai multi copii care sa practice sahul si sa faca performanta. Orizont 64 are in acest moment statutul de club pepiniera pentru copii si juniori. Multumesc pe aceasta cale atit cadrelor didactice implicate cit si membrilor de onoare ai clubului nostru, pentru ca participa in mod activ la dezvoltarea sahului in Braila", a declarat Ionel Balcan, vicepresedintele CS Orizont 64.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu