Mergi la conţinutul principal

Cristina, adolescenta din Brăila cu tetrapareză spastică, a fost operată cu succes

•  Cristina-Oana Păroiu, adolescenta de 14 ani din satul Scorţaru Vechi, a trecut cu bine peste operaţia care îi poate reda şansa la o viaţă independentă • intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat la o clinică din Germania, a durat 8 ore şi a fost efectuată de o echipă de medici români • pentru Cristina urmează un drum lung până la recuperare, de aceea, orice donaţie este bine-venită

 

La începutul acestui an, pe 15 ianuarie, o adolescentă din Brăila pleca spre Germania cu speranţa că se va întoarce acasă cu un pas mai aproape de o viaţă normală. Vorbim despre Cristina-Oana Păroiu, adolescenta de 14 ani din satul Scorţaru Vechi, comuna Tudor Vladimirescu, pentru care Asociaţia “Pentru Adevăr” şi cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” au organizat în decembrie anul trecut o campanie de strângere de fonduri. Cristina suferă de tetrapareză spastică, o boală care, în timp, s-a multiplicat şi s-a transformat într-o insuficienţă motorie de cauză centrală, scolioză neurologică, genu flexum bilateral, picior plat valg secundar şi cot stâng flectat şi pronat, iar analize medicale efectuate înaintea plecării în străinătate aratau că situaţia s-a agravat. După ce de-a lungul anilor adolescenta a suferit mai multe operaţii, pe 17 ianuarie, Cristina a fost supusă unei noi intervenţii chirurgicale la clinica SRH Karlsbad din Germania. Fata a fost operată de o echipă de medici români, iar intervenţia chirurgicală care a durat opt ore a fost un succes, după cum ne-a povestit mama acesteia.

Au urmat apoi trei săptămâni de recuperări, timp în care adolescentei nu i-a fost deloc uşor, însă ieri Cristina şi mama ei s-au întors acasă, la Brăila. Costurile operaţiei au fost acoperite integral prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar din donaţiile făcute de oameni s-au putut plăti costurile de spitalizare pentru ca mama să îi fie alături.

Drumul fetei spre o viaţă independentă nu se opreşte însă aici. Cristina trebuie să urmeze multe şedinţe de kinetoterapie, să meargă periodic la analize şi controale, iar pentru toate acestea are nevoie de bani. Din veniturile familiei nu se pot acoperi toate aceste cheltuieli, de aceea, vă îndemnăm să o sprijiniţi pe Cristina cu o donaţie, cât de mică,în contul mamei acesteia, Păroiu Gica, deschis la CEC Bank:

 

RO68CECEC001946207788411

 

Oferă o şansă la viaţă! Donează!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro