Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criminalul din Balta a fost dat pe mina Tribunalului

Procurorul criminalist Mircea Ionescu a finalizat, ieri, ancheta in cazul crimei petrecute in ianuarie a. c. pe malul Dunarii inghetate si a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Cosmin Radu, din Titcov, comuna Frecatei - autorul nemerniciei. La doar 17 ani, Radu a ucis cu singe rece, trimitindu-l pe lumea cealalta pe un consatean in virsta de 18 ani. Intrucit navigatia pe Dunare era inchisa din pricina sloiurilor - Bratul Macin fiind inghetat bocna -, oamenii legii s-au deplasat la locul faptei abia a doua zi, cu elicopterul, iar medicul legist a fost nevoit sa autopsieze cadavrul in Titcov, chiar la domiciliul victimei. Implicat in incidentul singeros de luna trecuta, Ionut Radu, fratele asasinului, a fost scos de sub urmarire penala.
Cosmin si Ionut Radu, de 17 respectiv 18 ani, din satul Titcov, comuna Frecatei, se aflau in conflict cu consateanul lor Catalin Hanganu, din timpul sarbatorilor de iarna. Tinerii s-au incaierat si s-au batut de mai multe ori, astfel ca fiecare astepta momentul prielnic, ca sa se razbune. In ziua de 27 ianuarie 2006, precizeaza procurorul criminalist, fratii Radu au trecut Dunarea inghetata (bratul Macin), ajungind in satul Pecineaga, judetul Tulcea. Locul respectiv este cunoscut de localnici sub numele "La barci". In jurul orei 13.30, Catalin Hanganu s-a deplasat in zona, pe bicicleta, ca sa vada cum trec satenii Dunarea inghetata. A stat la taclale cu doi consateni, Petrica si Tudor, vreo jumatate de ora. La ora 14.00, si-au facut aparitia Cosmin si Ionut Radu, care trageau o sanie dupa ei. Desi a fost atentionat, Catalin a preferat sa ramina acolo si sa-i infrunte pe cei doi :"Lasa ca ma descurc eu cu ei". N-a fost asa.
Initial, victima s-a luat la cearta si s-a incaierat cu Cosmin Radu. Fratele acestuia, Ionut, a pus mina pe un par si l-a lovit pe Hanganu pe spate, insa lovitura nu a fost destul de puternica. Aflat in inferioritate, cel lovit s-a intors si l-a prins in brate pe agresor, dezarmindu-l. In acel moment, Cosmin a scos un cutit cu buton din buzunar si l-a injunghiat pe rival in ceafa, retezindu-i practic, bulbul rahidian. Oamenii legii spun ca decesul a survenit aproape instantaneu. In loc sa sara in ajutorul victimei, taranii din apropiere se minunau de mama focului: "Ma' ce pumn are ala, ca l-a omorit dintr-una!" Numai unul a incercat sa-i tamponeze rana cu fesul, ca sa nu mai singereze. Catalin Hanganu era, insa, mort. A fost alertata familia victimei si Politia, insa cercetarea la locul faptei nu a putut fi facuta decit a doua zi, dimineata, pentru ca deja se lasase intunericul. Cosmin Radu a fost retinut si, ulterior, arestat sub acuzatia de omor calificat, insa Ionut Radu a fost scos de sub urmarire penala. Anchetatorii s-au deplasat in zona cu elicopterul, pentru ca Dunarea era blocata de sloiuri, iar autopsierea a avut loc chiar acasa la familia Hanganu. Tatal lui Catalin solicita 30 de milioane de lei despagubiri, precizeaza reprezentantii acuzarii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii