Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crima comisa in imprejurari misterioase

Vestea ca "Folea" a primit 6 ani de puscarie, dupa ce a luat viata unui om, i-a socat pe apropiatii lui "Canaru'" si a revoltat rudele indoliate ale acestuia, care ne-au declarat ca pina si gainarii si sutii din buzunare sint mai aspru pedepsiti.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Razvan Contu l-ar fi ucis pe Marius Ilie ca sa se apere, dupa ce acesta din urma ar fi incercat sa-i taie beregata cu un cutit. Anchetatorii nu au gasit, insa, nici pina azi arma despre care au povestit asasinul si amicul lui, Adrian Rosu, zis "Oblet".
La doua zile de la crima comisa in plina strada, "Folea" a declarat ca dupa ce "Canaru'" a incercat sa-l taie, sub privirile adversarului a scos un briceag cu lama rabatabila, l-a deschis si, cu mina stinga, l-a injunghiat pe Marius Ilie in partea stinga, intre coaste. Asta cu toate ca este imposibil ca un individ stingaci sa injunghie o persoana aflata in fata sa, tot in partea stinga, fara a apela la fandari sau alte procedee de acest gen. Astfel, cea mai logica varianta ar fi aceea ca Marius Ilie ar fi fost atacat pe la spate, imprejurare in care "Folea" nu ar mai fi beneficiat de circumstante atenuante si s-ar fi ales cu pina la 20 de ani de puscarie.
Referitor la circumstantele atenuante, de remarcat este declaratia lui "Folea", din care rezulta ca acesta a hotarit sa-l execute pe "Canaru'" si ca a fugit o distanta apreciabila dupa victima, ca s-o lichideze: "Marius Ilie m-a amenintat, a scos un cutit si a vrut sa ma loveasca in fata. Linga mine venise intre timp si prietenul meu Rosu Adrian, care nu avea cutit la el. Vazind ca Marius Ilie vrea sa ma loveasca, m-am ferit si am scos si eu cutitul pe care il aveam asupra mea si am vrut sa-l lovesc si eu in fata, dar el s-a ferit si l-am lovit in partea intercostala stinga. Ilie era singur si in masina lui nu mai era nici o persoana. Acesta a fugit spre coltul strazii, iar eu cu "Oblet" l-am fugarit. Pina sa-l ajung, Ilie a cazut in genunchiul sting; sprijinindu-se cu podul palmei in asfalt, s-a ridicat si a continuat sa fuga pe Str. Sebesului, spre Sos. Vizirului. L-am prins din urma si, cind s-a intors cu fata spre mine, l-am injunghiat de doua ori in abdomen. Incercind sa fuga, l-am injunghiat in spate si in coapsa stinga, dupa care Ilie s-a prabusit cu fata in jos. Oblet nu l-a ajuns din urma si nici nu l-a lovit pe "Canaru'". Nu am observat prea bine cutitul lui "Canaru'", nu il pot descrie si nu stiu daca acesta avea cutitul cind s-a prabusit pe asfalt."
Interesanta este, de asemenea, si declaratia lui "Folea" oferita politistilor, pe 11 iunie 2005, cind s-a predat: "Am vazut cum Marius Ilie a intrat in scara blocului J, iar dupa citeva minute a iesit si m-a strigat sa ma duc la el. Eu si Adrian Rosu ne-am dus la Marius Ilie, care statea in picioare, linga masina lui. A scos un cutit si a incercat sa ma injunghie, dar eu m-am ferit. Am scos un cutit pe care il aveam in buzunar la blugi si l-am lovit pe "Canaru'" in partea dreapta, la mijloc. Marius Ilie a fugit, eu am alergat dupa el, iar "Oblet" era in urma mea. L-am prins dupa 50-60 metri si l-am injunghiat de mai multe ori. Anterior, Ilie ma batuse, ma batjocorise si ma taiase la piciorul sting, iar la data savirsirii faptei mi-a fost teama ca ma va taia din nou. In conflictul cu Ilie nu am fost lovit de acesta in nici un fel, fiindca m-am ferit."
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii