Pentru creditul de nevoi personale in moneda nationala, BCR practiva o dobinda de numai 10%, in timp ce pentru cele in valuta dobinda este de 12%. Practic, avem de-a face, pentru prima data in istoria sistemului bancar romanesc cu o dobinda la credite mai mica pentru cele contractate in lei decit pentru cele in valuta.
Singurul lucru care difera este perioada de creditare, de 5 ani pentru imprumuturile in euro si de 10 ani pentru cele in moneda nationala. De asemenea, banca nu percepe nici un fel de taxa pentru intocmirea dosarului pentru obtinerea imprumutului.
De altfel, pe piata bancara se manifesta clar doua pozitii privind stoparea creditarii in valuta. Bancile care apartin grupurilor financiare internationale si-au exprimat dezaprobarea fata de masura Bancii Centrale de a limita creditarea in valuta, acest produs fiind unul dintre cele mai profitabile pentru institutii respective. In schimb, bancile romanesti, BCR si CEC sint in totalitate de acord cu normele BNR.
In cazul BCR, oficialii societatii bancare au declarat ca intotdeauna au mizat pe produsele in moneda nationala, iar restrictiile impuse de BNR nu au cum sa le afecteze activitatea. La CEC, situatia este mult mai simpla, banca avind experienta in acest domeniu, pentru simplul fapt ca nu au acordat niciodata credite in valuta.