Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Credite pentru masini la mina a doua

Daca nu ai suficiente resurse financiare pentru o masina care straluceste in show-room, te poti orienta catre varianta second-hand. Toate bancile sint pregatite si pentru acest tip de achizitie, punind la dispozitia amatorilor de cai putere "creditul auto". Pentru a va face o idee asupra sumei de bani pe care o puteti imprumuta, despre nivelul dobinzilor, dar mai ales al conditiilor minime care trebuie indeplinite, va prezentam ofertele citorva dintre acestea
Banca Transilvania, de pilda, include in oferta sa creditele auto "Formula BT" pentru achizitionarea de autoturisme noi sau second-hand, indiferent de marca. Perioada de creditare cumulata cu vechimea autoturismului nu poate depasi 10 ani. De asemenea, masina nu poate fi mai veche de 5 ani. Nivelul creditului ce se poate acorda este de 85% din costul autoturismului si se determina pe baza actelor ce stau la baza cumpararii (factura, contract de vinzare-cumparare). Suma minima ce poate fi imprumutata este de 1.500 de euro, iar suma maxima de 40.000 de euro (sau echivalent lei ori dolari americani. Avansul minim solicitat este de 15%.
Dobinda este de 11,5%/an pentru creditele in lei, respectiv 10,5%/an pentru creditele in euro. Pentru imprumuturile in dolari, dobinda este de 11% anual. In cazul in care masina este cumparata de la o persoana fizica, dobinda perceputa este de 12%/an pentru creditele in lei, respectiv 12,5% pentru creditele in valuta. De mentionat este faptul ca dobinzile sint variabile. In afara acestora se mai achita un comision de analiza, de 3,5 si 1%, in cazul garantarii integral cu ipoteci, respectiv depozite colaterale.
In cazul creditului de la Volksbank, autoturismele second-hand trebuie achizitionate numai prin dealeri autorizati. Perioada maxima de creditare este de sapte ani. Venitul lunar net minim necesar este de 100 de euro (sau echivalent lei) pe membru de familie. Dobinda anuala este de 8,9% pentru lei, respectiv 5,95% pentru euro, iar DAE se ridica la 12,53% pe an (pentru lei), respectiv 9,53% pentru un credit in euro. Avansul necesar este de 25%.
BCR ofera "Motor BCR", un pachet de produse si servicii financiar -bancare destinat achizitionarii de auroturisme noi si rulate. Suma maxima ce poate fi acordata pentru achizitionarea de autoturisme rulate este de 25.000 de euro, pe un termen de maximum 7 ani, achitarea unui avans nefiind necesara. Pentru o perioada de maximum un an se percepe o dobinda variabila de 8,05% (pentru euro), respectiv 9,5% (pentru dolari) si una revizuibila de 9% pentru lei.
BRD finanteaza cu pina la 90% valoarea de comercializare a unui autovehicul second-hand. Valoarea creditelor acordate este cuprinsa intre 1.000 si 37.000 lei, respectiv intre 1.000 de euro si 40.000 de euro. Durata creditului este de maximum 5 ani, iar dobinda este variabila, de 10,9%.
La Unicredit nu este specificat scopul creditului (adica pentru masini noi sau second-hand). Cert este ca valoarea imprumutului variaza intre minimum 3.000 lei, respectiv 830 euro si maximum 100.000 lei, respectiv 30.000 euro. Perioada pe care se poate contracta creditul auto variaza intre minimum 6 luni si maximum 6 ani. In schimb, rata dobinzii la creditele in lei este de 10% anual (DAE - 12,40%) pentru creditele acordate pe o perioada de pina la 3 ani. Pentru creditele acordate pe o perioada cuprinsa intre 3 ani si 6 ani, se va plati o dobinda variabila de 13% pe an. In ceea ce priveste creditele in euro, rata dobinzii este de 8,5% pe an variabila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii