Mergi la conţinutul principal

Credite de sute de miliarde pentru locuri de munca nou create

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca acorda credite avantajoase agentilor economici care infiinteaza locuri de munca. Suma alocata este de 500.000 mii RON (500 de miliarde lei vechi), pentru fiecare loc de munca nou creat fiind acordati 20.000 RON (200 de milioane lei vechi). Dobinda este de numai 2,12% pe an.
Beneficiarii pot fi intreprinderile mici si mijlocii, unitatile cooperatiste, asociatiile familiale, persoanele fizice autorizate, dar si somerii care isi infiinteaza firme care isi desfasoara activitatea in sfera productiei, a serviciilor si a turismului. Pentru credite pot opta si studentii. Ei trebuie sa aiba pina in 30 de ani, sa fie la prima facultate, sa urmeze cursurile la zi la o institutie de stat sau particulara, autorizata sau acreditata potrivit legii. Banii se acorda studentilor care infiinteaza si dezvolta, individual sau cu alti colegi, intreprinderi mici sau mijlocii, unitati cooperatiste, asociatii familiale sau care desfasoara in mod independent o activitate economica in calitate de persoana fizica autorizata. Fondul de creditare alocat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca este administrat de Banca Comerciala Romana. "Valoarea unui credit depinde de numarul locurilor de munca nou create si de aportul propriu al solicitantului, suma acordata pentru fiecare loc de munca infiintat fiind de 20 000 RON. Finantarea poate acoperi 75% din valoarea investitiei care e prevazuta in studiul de fezabilitate depus de solicitant. Creditele sint acordate pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani, in functie de destinatia finala a banilor. Astfel, pentru sumele destinate finantarii cheltuielilor cu materii prime, materiale si obiecte de inventar, perioada maxima de acordare este de un an. In cazul finantarii investitiilor durata creditului poate ajunge pina la 3 ani. In cel de-al doilea caz, contractantul poate beneficia de o perioada de gratie de pina la 6 luni", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM - Braila. Banii pot fi folositi pentru finantarea stocurilor de materii prime, materiale si obiecte de inventar sau a altor nevoi privind activitatea curenta, finantarea cheltuielilor de capital, respectiv utilaje si echipamente, instalatii de lucru, constructii speciale, amenajari si dotari. Finantarea stocurilor de materii prime se poate efectua concomitent cu finantarea cheltuielilor de capital. Informatii suplimentare se pot obtine de la AJOFM - Braila, compartimentul Creditare (b-dul Dorobantilor nr. 603-605, etaj 1) sau la tel. 0239/611386.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro