Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Credite cu dobinda de doar 1,6% pentru crearea de locuri de munca

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila acorda, prin BCR, credite cu dobinda redusa din bugetul asigurarilor pentru somaj. Banii sint destinati intreprinderilor mici si mijlocii, unitatilor cooperatiste, asociatiilor familiale si persoanelor fizice autorizate, care creeaza locuri de munca, precum si somerilor care infiinteaza intreprinderi care activeaza in sfera productiei, a serviciilor si a turismului. "Studentii care vor sa beneficieze de credite cu dobinda de 1,6 % pe an trebuie sa aiba pina in 30 de ani, sa fie studenti pentru prima data si sa urmeze cursurile de zi la o facultate de stat sau particulara, autorizata sau acreditata in conditiile legii. Creditele se acorda studentilor care infiinteaza si dezvolta, individual sau cu alti studenti, intreprinderi mici si mijlocii, unitati cooperatiste, asociatii familiale sau care desfasoara in mod independent o activitate economica in calitate de persoana fizica autorizata. Fondul total de creditare alocat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca este de 45.000 mii lei si este administrat de BCR", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM.
Valoarea unui credit depinde de numarul locurilor de munca nou create si de aportul propriu al solicitantului, suma acordata pentru fiecare loc de munca creat este de 20.000 lei, insa valoarea totala a finantarii nu poate depati 1.500 mii lei pentru un singur beneficiar de credite. Finantarea poate acoperi 75% din valoarea investitiei prevazute in studiul de fezabilitate depus de solicitant. Finantarile sint acordate pe o perioada cuprinsa intre un an si trei ani, in functie de destinatia finala a banilor. Astfel, pentru creditele destinate finantarii cheltuielilor cu materii prime, materiale si obiecte de inventar perioada maxima de acordare este de 1 an. In cazul finantarii investitiilor, maturitatea creditului poate merge pina la trei ani. In cea de-a doua situatie contractantul poate beneficia de o perioada de gratie de pina la 6 luni.
Finantarile sint acordate doar in situatia in care activitatea de baza a solicitantului se realizeaza in productie, servicii sau turism. Banii pot fi folositi pentru finantarea stocurilor de materii prime, materiale si obiecte de inventar sau a altor nevoi privind activitatea curenta, finantarea cheltuielilor de capital, respectiv, utilaje si echipamente, instalatii de lucru, constructii speciale, constructii, amenajari si dotari. Mentionam faptul ca, finantarea stocurilor de materii prime se poate efectua concomitent cu finantarea cheltuielilor de capital.
Nivelul dobinzii curente aplicabila creditelor acordate de AJOFM Braila este de 25% din dobinda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, care se modifica in functie de nivelul comunicat periodic de BNR. Acest nivel al dobinzii se aplica doar in judetele in care rata medie anuala a somajului in anul 2006 a fost peste rata medie anuala a somajului pe tara. Astfel, la nivelul judetului Braila, la aceasta data, se vor acorda credite cu dobinda de 1,6 % pe an.
Documentatia necesara este cea prevazuta de normele metodologice MMSSF si BNR nr.2560/6/2004 si se depune la AJOFM Braila, cu sediul in municipiul Braila, b-dul Dorobantilor, nr.603-605, etaj1. Informatii suplimentare, necesarul de documente, studiul de fezabilitate, cererea, chestionarul si anexele necesare intocmirii documentatiei se pot obtine de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, Compartiment Creditare din B-dul Dorobantilor, nr.603-605, etaj1 sau la telefon 0239/61.13.76.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii