Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Credite cu dobinda de 1,6% din bugetul asigurarilor de somaj

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, impreuna cu Banca Comerciala Romana - sucursala judeteana Braila, organizeaza joi, 1 noiembrie, la sediul BCR din strada Calarasilor nr.17, o intilnire pentru potentialii beneficiari de credite din bugetul asigurarilor pentru somaj.
In cadrul intilnirii, programata pentru ora 11.00, se vor solutiona probleme concrete, se vor oferi informatii si detalii cu privire la accesarea si monitorizarea acestor credite.
Reamintim agentilor economici ca AJOFM acorda, prin BCR, credite cu dobinda redusa din bugetul asigurarilor pentru somaj. Imprumuturile sint destinate IMM-urilor, unitatilor coopertiste, asociatiilor familiale si persoanelor fizice autorizate, care creeaza noi locuri de munca, precum si somerilor care infiinteaza intreprinderi in sfera productiei, serviciilor si turismului.
Studentii care vor sa beneficieze de credite cu dobinda redusa (1,6% pe an) trebuie sa aiba pina in 30 de ani, sa fie studenti pentru prima data si sa urmeze cursurile la o facultate de stat sau particulara, autorizata sau acreditata in conditiile legii. Creditele se acorda stundentilor care infiinteaza si dezvolta, individual sau impreuna cu alti studenti, intreprinderi mici si mijlocii, unitati cooperatiste, asociatii familiale sau care desfasoara in mod independent o activitate economica in calitate de persoana fizica autorizata.
Fondul total de creditare alocat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca judetului Braila este de 1,4 milioane RON, urmid sa se creeze astfel 71 de locuri de munca.

20.000 de lei, pentru fiecare loc de munca

Valoarea unui credit depinde de numarul locurilor de munca nou create si de aportul propriu al solicitantului. Suma acordata pentru fiecare loc de munca infiintat este de 20.000 de lei. Finantarea poate acoperi 75% din valoarea investitiei prevazute in studiul de fezabilitate depus de solicitant.
Finantarile sint acordate pe o perioada intre un an si trei ani, in functie de destinatia finala a banilor. Astfel, pentru creditele destinate finantarii cheltuielilor cu materii prime, materiale si obiecte de inventar, perioada maxima de acordare este de un an. In cazul finantarii investitiilor, maturitatea creditului poate merge pina la trei ani.
Nivelul dobinzii curente aplicabila creditelor acordate de AJOFM Braila este de 25% din dobinda de referinta stabilita de Banca Centrala, publicata in Monitorul Oficial, revizuibil in functie de nivelul comunicat periodic de BNR.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii