Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Credite agricole cu dobinzi subventionate

Beneficiarii creditelor agricole pentru productie, contractate In conditiile Legii creditului agricol pentru productie pot primi fonduri publice pentru sustinerea activitatilor curente, de pina la 15% din cota procentuala calculata din volumul creditelor acordate.
Decizia a fost luata la sfirsitul saptaminii trecute, cind Executivul a adoptat o Hotarire prin care a stabilit nivelul fondurilor publice acordate In acest an pentru fiecare cultura, plantatie si specie de animale.
Astfel, pentru Infiintarea, Intretinerea si recoltarea culturilor agricole, nivelul fondurilor publice acordate pentru sprijinirea activitatii de productie este stabilit la: griu si secara - 15%; floarea-soarelui - 10%; soia (soiuri nemodificate genetic) - 5%; sfecla de zahar - 5%; porumb - 5%; orez - 5%; in si cinepa pentru fibre - 10%; culturi In spatii protejate - 10%; legume de cimp - 10%; culturi furajere - 10%; cartof - 10%. Pentru Intretinerea si recoltarea plantatiilor cota stabilita este de 10% si este valabila pentru plantatii pomicole, viticole, arbusti si capsuni.
Tot 10 % este si cota aprobata pentru achizitionarea sau producerea puilor de pasare pentru carne si oua, purceilor pentru Ingrasat, tineretului ovin, caprin, bovin si cabalin, materialului de populare piscicola si a familiilor de albine.
Pentru aprovizionarea, procesarea hranei, asigurarea medicamentelor si tratamentelor medicale pentru animale, a cheltuielilor curente pentru Intretinerea si functionarea adaposturilor, utilajelor si instalatiilor aferente, nivelul fondurilor publice acordate este tot de 10%.
Conform aprecierilor conducerii Ministerului Agriculturii, efortul financiar estimat pentru sustinerea activitatilor de productie pentru care se aloca fonduri publice este de 101,47 miliarde de lei vechi. Fondurile necesare sint prevazute In bugetul Ministerului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii