Mergi la conţinutul principal

Credit de consum obtinut in mod fraudulos

O braileanca in virsta de 20 de ani a fost cercetata si trimisa in judecata pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune si uz de fals, fapte pedepsite de Codul Penal. In mai 2006, Veronica C. s-a prezentat la biroul de credite din cadrul unei societati care comercializeaza produse electrocasnice si a reusit sa obtina un credit de consum pentru achizitionarea de bunuri de folosinta indelungata, pe baza unor documente falsificate. Potrivit adeverintei de salariu, femeia ar fi fost angajata ca vinzatoare la SC Lubrimar SRL Braila. In baza acesteia, ea a achizitionat produse electronice in valoare totala de 2.140 lei, pentru plata carora a obtinut fraudulos creditul in valoare de 2.309 lei. Verificarile efectuate au scos la iveala faptul ca Veronica C. nu a fost angajata la firma respectiva, iar adeverinta de salariu este falsa, ea nefiind semnata nici de directorul societatii dar nici de invinuita.
Fiind audiata, tinara a spus ca in mai 2006 l-a cunoscut pe Viorel P., care s-a recomandat ca fiind administrator la firma Lubrimar SRL si ca i-ar fi promis ca o angajeaza, solicitindu-i sa obtina un credit pe numele sau pentru achizitionarea unor produse. Tinara i-a furnizat acestuia codul numeric personal si apoi a primit adeverinta de salariu falsificata. Desi cunostea faptul ca datele nu sint reale, tinara a solicitat creditul si l-a si obtinut, dar pina la urma a ajuns in fata instantei de judecata. Viorel P., barbatul care ar fi facut rost de adeverinta de salariu falsificata, nu a putut fi audiat in cauza deoarece nu a fost gasit. Astfel, s-a dispus disjungerea cauzei in vederea efectuarii de cercetari fata de acesta sub aspectul savirsirii infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu