Mergi la conţinutul principal

Credinciosii au sarbatorit hramul parohiei Radu Negru

Crestinii au sarbatorit, ieri, "Sfinta Treime", unul din cele mai mari praznice imparatesti aflate la loc de cinste in calendarul ortodox. Credinciosii din cartierul Radu Negru, fosta comuna suburbana, dar si din alte parti ale urbei, au participat la hramul bisericii "Sfinta Treime" de pe Soseaua Buzaului, ctitorie a celor mai de seama gospodari ai zonei, din perioada interbelica, pastorita astazi de parintele paroh Ion Tudose. Enoriasii si-au adus darurile la altar, pentru a fi binecuvintate de preot si s-au rugat Sfintei Treimei. Mai apoi, au participat la Sfinta Liturghie, rugindu-se impreuna cu slujitorii Domnului "in numele Tatalui, al Fiului si al Sfintului Duh".
Potrivit pisaniei asezate la intrarea in biserica, sfintul lacas a fost ridicat in anul 1933 "in cinstea Sfintei Treimi si spre lauda Lui Dumnezeu", in parohia Radu Negru - comuna la acea vreme -, la indemnul preotului paroh N. Dobrin si cu sprijinul unui "Comitet de constructie". In anul 1942, a fost realizata, in fresca, pictura bisericii, pictura ce a fost restaurata in anul 1976 cu sprijinul preotului Mihai Mircioi. Lucrari de restaurare si reparatii au mai fost facute in anii 1990 si 1991, sub supravegherea parintelui paroh Ion Tudose, cel care se ingrijeste si de Cantina "Sf. Ioan Casian", de la biserica "Sf. Spiridon Vechi" (B-dul Cuza). Acesta a fost primul si cel mai mare asezamint filantropic infiintat de parohiile brailene, dupa caderea regimului comunist. La cantina parintelui Tudose isi potolesc foamea, zilnic, in jur de 100 de nevoiasi, cei mai multi copii si batrini saraci.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu