Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Cred ca nici senatorii Coalitiei nu voiau sa treaca Ordonanta DNA"

Senatorul PSD de Braila Aurel Simionescu considera ca, in ultimele zile, presa a crucificat in mod nejustificat opozitia, pentru faptul ca s-a abtinut, sau a votat impotriva ordonantei privind transformarea PNA in DNA. Simionescu a sustinut, in cadrul unei conferinte de presa, ca votul respectiv s-a dat intr-un anumit context, si ca acesta a determinat atitudinea reprezentantilor PSD: "Imaginea care s-a dat in presa a marcat numai momentul final, insa lucrurile nu sint chiar atit de simple. Au existat doua ordonante, cu aceeasi tema, dintre care una modifica legea initiala, iar a doua modifica ordonanta care modifica legea. In plus, ni s-a spus ca oricum vor mai exista modificari, pe parcurs. Asta a condus la acea atmosfera potrivnica, pentru ca Senatul era pus in situatia de a legifera ceva ce, oricum, urma sa se modifice inca o data. Votul nu a fost impotriva continutului in sine al ordonantei respective, ci impotriva modalitatii de legiferare si a instabilitatii, pe aceasta tema".
Potrivit senatorului brailean, mai sint o gramada de alte motive, pentru care reprezentantii PSD au votat impotriva ori s-au abtinut. Unul dintre ele a fost acela ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, nu s-a prezentat in Senat, pentru a sustine aceasta Ordonanta: "Desi se spunea ca era o lege prioritara pentru integrare, ministrul Macovei nu a venit in Parlament sa o sustina. A trimis un subordonat de-al sau, care ne-a spus ca legea e buna. Asta putea s-o faca oricine. Pe de alta parte, Ordonanta a fost programata initial pentru ziua de luni, dar s-a aminat pe joi, pentru ca nu eram toti, la sedinta. Joi dimineata, s-a cerut o aminare pentru ora 11,30, pentru ca iarasi nu erau toti. Si la ora 11,30 lipseau foarte multi senatori, din cei ai opozitiei, dar, si mai grav, din cei ai Coalitiei, care trebuiau sa sustina Ordonanta. Desi ni s-a spus de catre guvernanti ca Ordonanta este prioritara pentru interesul Romaniei, multi dintre senatorii coalitiei si-au gasit treburi mai importante de facut, prioritati mai mari decit acest act legislativ, si au lipsit. In opinia mea, chiar unii dintre reprezentantii puterii erau interesati sa nu treaca aceasta Ordonanta, si si-au gasit de lucru in alta parte, ca sa nu vina si sa voteze "pentru"".
Precizam ca senatorul PSD Aurel Simionescu s-a abtinut, cind s-a votat Ordonanta amintita.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii