Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Cracanatu'" si "Ghiuri" - apropiati ai clanului Corduneanu

Casatoria din august 2003 a liderului clanului Corduneanu, Costel, a adunat la Iasi crema interlopilor din toata tara: Ion Clamparu, zis "Cap de porc" si "Ion de la Madrid", brailenii "Titel Cracanatu'" si "Ghiuri", Burghezu', Gigi Ciuperca, Ovidiu Hasan, Africanu', Bula, Costica Buzatu', Belgian, fratele lui Cosmos Tanase, galateanul Marian Ivan, bacauanul Ovidiu Hasan, nemteanul Cornel Popeanu, zis "Mutu", constanteanul Beinur Nuredin, Petronel Luca, Tony Montana, Gabi din Onesti, fratii Frunza, timisoreanul Vasile Adumitroaie, Dan Mihaila, zis "Motanu'", Izvoran, Cristi Tanasa si Novac, ambii din Bacau, si Ionel Pandele.
"Obiectiv" a intrat in posesia unor inregistrari video de la nunta si printre nuntasi au fost observati reprezentantii Brailei: "Cracanatu'" si "Ghiuri", care s-au declarat frati cu membrii clanului Corduneanu. Manelistii Florin Salam, Stefan de la Barbulesti si Sorinel Pustiu au cintat toata noaptea si, in timp ce mesenii aruncau cu mii de euro, dadeau dedicatii: "Pentru Dasaev, care e la suferinta! Pentru jupinul Brailei, domnul Titel Cracanatu', care ne-a ridicat pe toti! Pentru domnul Ghiuri, sa-i dea Dumnezeu sanatate! Pentru domnul Cracanatu', care a dus steagul si-l va mai duce! De la Dasaev, pentru dl Titel Cracanatu' si pentru Ghiuri si pentru Ion Clamparu!"
In timp ce Stefan de la Barbulesti si Sorinel Pustiu cintau de zor "Sintem unul pentru toti si toti pentru unul/ Si cine s-a pus cu noi, si-a gasit jupinul!" si "Cu sabia si cu pumnu'/ Dasaev e numarul unu!", Cracanatu' a tinut sa dea citeva dedicatii, pentru apropiatii sai: "Din partea domnului Titel Cracanatu', pentru tinerii casatoriti, 600 dolari! De la Cracanatu' si Ghiuri, pentru fratii Corduneanu! De la Cracanatu', pentru Corduneanu, fara numar! Pentru Marian Ivan! Pentru Dasaev, copilul lui Cracanatu'! Pentru Dasaev sadicul! Pentru Dacian, pentru Belgian! Pentru Damian, viitorul fin al domnului Cracanatu'!"
"Pentru reprezentantul Galatiului, dl Marian Ivan, pentru cel al Brailei, dl Cracanatu', si al Iasului, Costel Corduneanu!", au incheiat manelistii.
La un moment dat, lautarii au cerut sa se faca liniste si au anuntat: "Domnul Ion Clamparu isi cere mii de scuze, da' are la 7.00 avion. O mie de euro de la Ion Clamparu pentru Costel Corduneanu! Inca o mie de euro de la Clamparu! Sa cinte marsul de onoare pentru Ion Clamparu! Intelegeti, fratilor, ca nu mai poate sta, are avion!".
Cind mireasa a pregatit galeata pentru dar, pe la 3 noaptea, nasul, Belgian Tanase, a tinut sa dea citeva dedicatii fratelui sau, Cosmos: "3.000 de euro, dar si 100 de euro pentru muzica, pentru Cosmos, fratele lui! Mi-e dor de fratiorul meu, unde esti tu fratele meu...", cinta cu jale Florin Salam, in timp ce fratele indurerat arunca cu euro si dolari. "Inca 1.500 de euro in galeata rosie, de la nasu', si inca 2.000 pentru muzicanti, ca sa moara toti dusmanii de oftica!"
In urma cu aproape 10 ani, Cosmos Tanase, zis "Printul tiganilor" si considerat liderul celei mai vaste retele de cersetori din Occident, a fost alungat din Braila de socrul sau, Cocos Bancuta, si s-a mutat la Iasi, unde si-a construit o vila chiar linga sediul Politiei. In 2002, Cosmos a fost implicat in rapirea unui tigan din Movileni, judetul Galati, care urma sa fie pedepsit pentru neachitarea unei datorii de 200.000 dolari, pe care acesta o facuse la poker. Culai Dobrica din Movileni a fost rapit din Tecuci si a scapat cu viata datorita politistilor braileni, care au facut filtru la Baldovinesti. Oficial, "Printul tiganilor" este dat in urmarire generala din vara anului 2002. Cu doar citeva ore inainte de darea in consemn la frontiera, Cosmos a disparut peste granita si exista informatii ca in prezent s-ar afla in Spania.
Pina dimineata, manelistii au facut cu greu fata "avalansei" de dedicatii: "La Braila, unde s-a oprit smecheria! Pentru Ion Clamparu, seful Moldovei! Pentru toti smecherii care reprezinta Romania in aceasta sala! Pentru brigada de la Bacau! Pentru oamenii cu singe rece! Pentru Cosmos, fara numar! Pentru Tony Montana, unicatul, cel mai tare pungas! Pentru Costel, sefu' nostru! Cind era el smecher, lumea nu stia sa mearga pe strada!"
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii