Mergi la conţinutul principal

Covor asfaltic nou pe Calea Galaţi, între Piaţa Traian şi bulevardul Independenţei

• lucrarea, pornită în toamna anului trecut şi abandonată pe timpul iernii de firma “Tancrad”, a fost reluată la începutul acestei săptămâni • Primăria speră ca raşchetarea asfaltului vechi şi turnarea unui nou strat asfaltic să fie gata în circa o săptămână • ploile care se anunţă zilele acestea s-ar putea să încurce, însă, acest plan • cert este că, atât timp cât lucrările vor fi în derulare, circulaţia maşinilor pe Calea Galaţi va fi deviată temporar pe străzile adiacente

 

După o pauză de câteva luni, firma “Tancrad” a reluat, de luni, 13 mai, lucrările de reabilitare prin turnare de covor asfaltic pe Calea Galaţi, tronsonul cuprins între Piaţa Traian şi bulevardul Independenţei. Circulaţia autovehiculelor a fost deviată, luni şi marţi, pe străzile adiacente, pentru ca lucrarea să se poată derula într-un ritm cât mai bun. Reprezentanţii Primăriei sperau că partea carosabilă va fi finalizată în circa o săptămână. Acest pronostic optimist ar putea fi încurcat, însă, de starea vremii, atât astăzi cât şi mâine fiind anunţate pentru zona Brăilei ploi însemnate cantitativ. Dacă prognozele meteorologilor se vor adeveri, lucrările vor lua o pauză, iar în această situaţie traficul va reveni la normal până la redeschiderea şantierului, după cum ne-a informat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.

Reamintim că “Tancrad” SRL Galaţi, firma care a câştigat contractul de reabilitare şi întreţinere a străzilor din municipiul Brăila în perioada 2018 - 2021, a “intrat în pâine”, pe 15 octombrie 2018, chiar pe Calea Galaţi, pe porţiunea dintre Piaţa Traian şi bulevardul Independenţei, unde primise comandă de la Primărie pentru înlocuirea bordurilor, covor asfaltic pe carosabil, refacerea asfaltului trotuarelor şi reamenajarea spaţiilor verzi. Lucrarea ar fi trebuit finalizată până în luna decembrie a anului trecut, după cum declara cu optimism la acea vreme conducerea Primăriei Brăila. Numai că, după ce a înlocuit bordurile pe toată porţiunea vizată, “Tancrad” a oprit lucrarea şi şi-a mutat echipele pe alte străzi din municipiu. Obiectivul a revenit în atenţia celor de la “Tancrad” abia la începutul acestei săptămâni şi rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile în continuare.

Aşa cum v-am mai informat, contractul de reparaţii stradale încheiat în 2018 de “Tancrad” cu Primăria Brăila, pentru o perioadă de trei ani, este cel mai mare de acest gen în domeniul întreţinerii infrastructurii rutiere. Are o valoare de  49.853.316 lei, este valabil până în luna decembrie 2021, iar caietul de sarcini a fost astfel întocmit încât solicită firmei câştigătoare să toarne în total, pe durata celor trei ani, 75 kilometri covoare asfaltice pe raza municipiului Brăila. Astfel, împărţind aceste valori la trei ani, cât durează contractul multianual, “Tancrad” va trebui să realizeze 25 km covoare asfaltice pe an, contra sumei anuale de 16.617.772 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro