Mergi la conţinutul principal

Covor asfaltic nou pe bulevardul Cuza

* carosabilul acestei artere rutiere din municipiu este pus la punct pentru a putea prelua traficul de pe bulevardul Independenței, care va intra în curând într-un amplu proces de reabilitare și modernizare * lucrările de pe Cuza ar putea dura circa trei săptămâni

 

Carosabilul bulevardului Cuza va beneficia de un nou covor asfaltic, pe ambele sensuri de mers, de la intersecția cu Calea Călărașilor până la intersecția cu Calea Galați. Lucrările au început, de marți, 8 iunie, pe tronsonul dintre strada G-ral. Eremia Grigorescu și strada 1 Decembrie 1918, unde a fost frezat asfaltul, fiind îndepărtat vechiul strat de uzură. Aceeași operațiune urmează să fie făcută pe tot bulevardul, după care se va trece la asfaltarea propriu-zisă. Lucrările vor dura cel puțin trei săptămâni, după cum aproximează reprezentanții Primăriei. Asta deoarece, înainte de a se turna noul strat de asfalt, se vor face anumite intervenții la rețelele subterane de apă, pentru a nu mai fi nevoie să mai fie spartă strada după finalizarea asfaltării. ”Sunt anumite probleme cu branșamentele și conductele subterane, în câteva puncte de pe bulevard, pentru care Compania de Utilități Publice «Dunărea» a solicitat acord de intervenție înainte de turnarea noului covor asfaltic. După ce vor fi efectuate aceste reparații, se va trece la turnarea stratului de binder, apoi vor fi ridicate la cotă capacele de canalizare și abia după aceea se va turna stratul de uzură. Deci, per total, lucrările de pe bulevardul Cuza vor dura două - trei săptămâni”, ne-a informat Marius Termegan, directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Brăila. Lucrările de asfaltare sunt făcute de firma ”Micatis” SRL Brăila, cea care a încheiat un contract multianual cu Primăria pentru lucrări de întreținere și reparații a străzilor din municipiu.

Carosabilul de pe bulevardul Cuza este pus la punct în prezent deoarece această arteră rutieră va trebui să preia, în curând, mare parte din traficul auto de pe bulevardul Independenței, care urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare. Proiectul de pe Independenței este făcut cu finanțare europeană, iar contractul de execuție a fost câștigat de firma ”Tancrad” din Galați.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro