Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cota de popularitate a presedintelui francez Nicolas Sarkozy continua sa scada

Cota de popularitate a presedintelui francez Nicolas Sarkozy s-a diminuat cu opt procente, atingind pragul de 41 la suta, cel mai scazut de la preluarea functiei de sef de stat in mai 2007, relateaza AFP.
Circa 55 la suta dintre respondenti au declarat ca nu au incredere in capacitatea presedintelui de a rezolva problemele tarii, potrivit ultimului sondaj efectuat de institutele TNS-Sofres pentru editia de simbata a Le Figaro.
Potrivit studiului, 68 la suta dintre cetateni cred ca lucrurile "au tendinta de a se agrava", doar 15 procente apreciind ca situatia se va "ameliora".
Aproximativ 66 la suta considera ca vor avea loc "multe conflicte sociale" in urmatoarele doua-trei luni, fata de 26 la suta care au o parere contrara.
Potrivit sondajului, 87 la suta dintre fancezi ca actiunea Guvernului fata de cresterea preturilor "nu este eficienta".
Cu cinci saptamini inainte de alegerile locale, primul test electoral al mandatului sau, Sarkozy se confrunta cu o deterioare a imaginii sale pe fondul "frustrarii" populatiei fata de puterea de cumparare.
Sarkozy a beneficiat de o perioada de "gratie" de citeva luni dupa alegerea sa in fruntea Frantei.
"Diminuarea imaginii s-a produs incepind cu sfirsitul lunii noiembrie, cu o scadere de sapte puncte a popularitatii, pina la nivelul de 49 la suta", in special din cauza "nemultumirii extrem de puternice resimtita de francezi privind puterea de cumparare", a comentat Brice Teinturier, analist in cadrul institutului Sofres.
Incapacitatea presdintelui de a raspunde acestor intrebari i-a afectat insusi mesajul sau electoral "actiune si rezultate", a adaugat acesta, subliniind ca francezii au sentimentul ca "au fost inselati".
Alti analisti apreciaza ca imaginea lui Sarkozy a fost afectata si de relatia sa mediatizata cu fostul model Carla Bruni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii