Mergi la conţinutul principal

Coronavirus în România: școli închise, dezinfecție frecventă în magazine, muncă la domiciliu acolo unde e posibil

* acestea sunt câteva dintre măsurile adoptate de autoritățile centrale, pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 * până acum, în țară au fost confirmate 17 cazuri de infectare cu coronavirus * la Brăila nu există persoane infectate cu COVID-19

 

Comitetul Special pentru Situații de Urgență s-a întrunit, luni după amiază, pentru a stabili măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus. În urmă cu puțin timp, reprezentanții Guvernului au organizat o conferință de presă unde au menționat mai multe măsuri decise în cadrul ședinței.

Potrivit Hotnews.ro, ministrul de Interne, Marcel Vela, a menționat următoarele măsuri: „A fost adoptată o decizie privind măsuri de combatere a coronavirusului. Se aprobă suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ din 11 martie până în 22 martie, cu posibilitate de prelungire. Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane pentru cursele de transport din și spre Italia, de miercuri și până la 31 martie. Românii care se vor îmbarca din Italia spre România vor intra în carantină pe teritoriul țării noastre. Se sistează programele de studii privind schimbul de experiență până la 31 martie. Se suspendă stagiile în spitale pentru cursanții școlilor postliceale. Unitățile de alimentație publică – magazine - sunt obligate să ia măsuri de dezinfecție frecventă și să ia măsuri ca să evite aglomerarea de persoane în special la casele de marcat. Măsura se adoptă în 48 de ore. Sunt permise adunări cu sub 200 de participanți fără avizul DSP. Să fie analizată munca la domiciliu pentru o parte din personal, acolo unde e posibil. La nivel național, autoritățile intensifică acțiunile preventive în spații publice - gări, autogări, piețe, pentru conștientizarea populației să respecte măsurile de sănătate publică”.

Premierul Ludovic Orban a îndemnat la calm, la un comportament rațional și la responsabilitate individuală și a ținut să mulțumească românilor care au ascultat recomandările autorităților de a nu veni în țară.

La această oră, în România au fost confirmate 12 cazuri de infectare cu COVID-19, niciunul în Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro