Cornel Muşat: "Acest contract cu CJ nu aduce profit firmei, ci pâine pe masa brăilenilor" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cornel Muşat: "Acest contract cu CJ nu aduce profit firmei, ci pâine pe masa brăilenilor"

* mai mult decât atât, în baza acestora au fost create locuri de muncă ce scot din şomaj brăilenii * totodată, Muşat susţine că nu este adevărat că ANAF a scos la licitaţie bunuri aparţinând societăţii sale, fiind însă contrazis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Brăila

Administratorul SC "Service Guard" SRL Brăila susţine că toate contractele plătite din bani publici despre care au scris jurnaliştii de la "Obiectiv" au fost obţinute legal, prin câştigarea unor licitaţii la care au participat mai multe societăţi şi împotriva cărora nu s-au formulat contestaţii. În plus, el neagă faptul că datoriile firmei sale au fost executate silit şi spune că banii câştigaţi de pe urma contractelor încheiate cu Consiliul Judeţean (CJ) Brăila ajung mai mult pe masa brăilenilor decât în buzunarul său. "Precizăm că suma de 800.000 lei este fabulos de «umflată» de către reporter, care, «uită» să menţioneze că acest contract cu CJ nu aduce profit firmei, ci pâine pe masa brăilenilor, pentru că au fost create locuri de muncă ce scot din şomaj cetăţeni din Brăila şi Ianca", precizează Cornel Muşat într-un drept la replică transmis redacţiei "Obiectiv". Precizăm că suma respectivă reiese din anunţurile de atribuire a contractelor care sunt în prezent în derulare, ce au fost publicate în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice). Astfel, pentru paza fostului Aerodrom Militar de la Ianca "Service Guard" încasează 383.091 lei, cu TVA, pentru 8 luni, iar pentru paza altor obiective aparţinând Consiliului Judeţean Brăila primeşte 344.309 lei, cu TVA, pentru 9 luni. Mai exact, lunar, firma lui Cornel Muşat încasează 86.142 lei, ceea ce înseamnă peste 800 milioane de lei vechi.

Administratorul "Service Guard" neagă informaţiile potrivit cărora firma sa figura cu datorii la buget în perioada derulării licitaţiei organizate pentru paza Aerodromului de la Ianca, pentru care primise înlesniri la plată. În articolul "Licitaţie cu dedicaţie", publicat pe 25 august, reporterii "Obiectiv" explicau că, deoarece datoria a crescut, în trei luni, la aproape 1,9 miliarde de lei vechi şi societatea şi-a încălcat angajamentul de a o achita, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a trecut la executarea silită a creanţelor fiscale. Astfel, în data de 9 august, ANAF a scos la licitaţie mai multe bunuri aparţinând societăţii lui Cornel Muşat, cum ar fi obiecte de mobilier, echipament IT, staţii de emisie-recepţie, precum şi două autoturisme, ce urmau să se vândă în data de 25 august. "Service Guard nu a avut datorii la buget (eşalonarea plăţii datoriilor este o procedură legală la care apelează toate societăţile comerciale care se confruntă cu criza economică actuală). Nu este adevărat că în 9.08.2010 ANAF - AFP Brăila a scos la licitaţie bunuri aparţinând Service Guard şi nu este adevărat că în 25.08.2010 s-ar fi şi vândut aceste bunuri. Menţionăm că societatea la acest moment este cu plăţile la buget la zi", susţine Cornel Muşat. Reporterii "Obiectiv" au solicitat informaţii suplimentare referitor la respectiva licitaţie şi au aflat că, într-adevăr, aceste bunuri nu au fost vândute, dar nu pentru că nu au fost scoase la licitaţie, ci pentru că nu s-au primit oferte, procedura urmând a fi reluată la sfârşitul acestei luni. "În ceea ce priveşte licitaţia organizată pentru vânzarea de bunuri mobile aparţinând debitorului SC «Service Guard» SRL Brăila în data de 25.08.2010, ora 12.00, la data şi ora menţionate nu a fost primită nicio ofertă de cumpărare, aşa cum precizează Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Brăila. Astfel, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, s-a procedat la organizarea celei de-a doua licitaţii în data de 23.09.2010, conform anunţului de vânzare înregistrat la organul fiscal competent", se arată într-o adresă a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila.

Cornel Muşat se arată nemulţumit şi de articolul "Muşat, banii înapoi la stat", apărut în Scormonitoru', şi spune că invidia care transpare din rândurile acestuia este evidentă. "Dincolo de răutăţile gratuite care nu şi-au atins scopul, brăilenii trebuie să ştie că sunt maestru emerit al sportului, multiplu campion european şi mondial, laureat la Gala sportului românesc, sunt decorat cu Ordinul meritul sportiv clasa a III-a emis de Preşedintele României, toate obţinute cu antrenamente, muncă şi disciplină", îşi încheie Muşat dreptul la replică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro