Mergi la conţinutul principal

Corbu, judecată cu dedicații

* la Judecătoria Brăila se află înregistrat un dosar ce are ca obiect tulburarea ordinii și liniștii publice în care inculpații sunt Lăcătuș Stănel, fost Corbu, și fiul său, Corbu Ciprian * dosarul a fost înregistrat la instanță anul trecut, după ce s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpați, însă procesul nu a început pentru că s-au invocat unele excepții * este vorba chiar despre bătaia din curtea de la Club “Melody” din noaptea de Revelion 2017/2018 * din câte se pare, interlopii ar fi dat bani unui lăutar pentru dedicații, iar când s-a “spart” distracția au încercat, prin violență, să își recupereze “investiția”

 

Banu-i prețios și pentru interlopi. La un revelion, Corbu a aruncat cu bancnote pentru dedicații, apoi ar fi sărit la bătaie ca să își ia banii înapoi! Liderul interlop Stănel Corbu, actual Lăcătuș, și fiul său, sunt acuzați de atacul violent asupra unui bărbat aflat în curtea Club “Melody”. Agresiunea s-a produs în noaptea de Revelion din decembrie 2017 spre 2018, despre acest incident fiind prezentate date la momentul respectiv. La sfârșitul anului trecut, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpați, iar dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Brăila.

În dosarul 17216/196/2020, înregistrat la Judecătoria Brăila pe data de 17 noiembrie 2020, inculpații acuzați de infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice sunt Lăcătuș (fost Corbu) Stănel și Corbu (fost Oprița) Ciprian. În cauză au fost invocate unele excepții, instanța urmând să decidă dacă le admite sau le respinge și poate da startul judecății. Încă din luna ianuarie 2021 au tot fost amânări în această cauză, pentru a se emite adresa către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila și a se transmite unele răspunsuri, acum fiind amânată pronunțarea pentru data de 1 aprilie, după cum se arată pe site-ul Judecătoriei Brăila.

 

Ceartă și bătaie, în noaptea de Revelion

S-a dispus trimiterea în judecată a doi inculpați: Lăcătuș Stănel (L.S.), pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 Cod Penal, și Corbu Ciprian (C.C.), după cum apare pe site-ul instanței, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 cod penal.

După cum se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată, fapta inculpatului L.S. care, în noaptea de 31 decembrie 2017/1 ianuarie 2018, în jurul orei 04.45, în public, în timp ce se afla în curtea Clubului “Mellody” de pe Șoseaua Râmnicu Sărat, împreună cu inculpatul C.C., a exercitat acte de violență cauzatoare de leziuni traumatice ce au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale asupra persoanei vătămate I.S., întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice. Și fapta inculpatului C.C. care, în aceeași noapte și la aceeași oră, împreună cu inculpatul L.S., a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate I.S., întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea respectivă, a fost organizată petrecerea de Revelion la care au participat numeroase persoane, printre care și inculpații L.S. și O.C., persoanele vătămate I.S. și H.I.E. “Atmosfera pe timpul petrecerii de Revelion a fost întreținută de soliști vocali, unul dintre ei fiind B.A., invitații oferind dedicații și sume de bani. În jurul orei  04.45, B.A. și-a încheiat programul muzical, însă, la plecare, solistul a fost abordat de L.S. și B.I. care i-au solicitat cântărețului să le restituie sumele de bani pe care aceștia le plătiseră pe dedicațiile date în timpul petrecerii. În apărarea cântărețului au intervenit persoanele vătămate I.S. și H.I.E. care l-au condus pe B.A. la autoturismul lui, pentru a putea pleca”, au stabilit anchetatorii.

În acest timp, se mai arată în rechizitoriul de trimitere în judecată, între L.S. și alte persoane  din zona clubului s-au iscat discuții contradictorii purtate pe partea carosabilă din fața curții clubului. Partea vătămată I.S., acuzată că a intervenit în discuțiile purtate de L.S. și o altă persoană cu cântărețul ieșit de la club, a scăpat în primă fază de agresiune după intervenția unui bărbat. Numai că, persoana vătămată I.S. tot a luat o mamă de bătaie de la interlopi, interlopul Corbu și fiul fiind cei acuzați de tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Atacatorii din Club Melody, la mâna procurorilor

După cum am arătat într-un articol prezentat în decembrie 2018,  dosarul “Atac în Club Melody” ajunsese la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. În cauză s-au efectuat cercetări pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, în primă fază, față de doi bărbați, unul de 26 de ani și altul de 49 de ani.

La câteva luni de la atacul din club, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, cei care s-au ocupat de anchetă, au reușit să stabilească identitatea persoanelor suspectate de comiterea agresiunii. De la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila ni s-a transmis atunci că era vorba despre doi bărbați, față de aceștia fiind pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii au înregistrat atunci plângerea unui bărbat de 34 de ani, care a sesizat faptul că, la data de 1 ianuarie 2018, adică de Revelion, în jurul orei 04.50, a fost lovit în timp ce se afla în parcarea unui club din Brăila. S-a stabilit că agresiunea a avut loc la Club Melody și au circulat zvonuri potrivit cărora ar fi fost vorba despre o răzbunare între interlopi, mai precis între găștile lui Marian Dănuț Soare, care deține locul de distracție, și Stănel Corbu, cunoscut ca lider interlop din Lacu Dulce. Nu ne-a confirmat nimeni această informație.

Incidentul din noaptea de Revelion, produs în zona Club Melody, a fost sesizat prin apelul de urgență 112. La data de 1 ianuarie 2018, în jurul orei 5.00, s-a anunțat faptul că, în zona clubului se află o persoană leșinată, cu urme de violență la nivelul capului. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat un brăilean de 34 de ani, care petrecuse în club. Când a ieșit din local, acesta ar fi fost atacat cu violență din spate și nu a reușit să se ferească. Persoana vătămată a suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. S-a întocmit în cauză dosar penal, iar apoi polițiștii i-au identificat pe brăilenii suspectați de comiterea agresiunii. Nu s-a transmis, la acea dată, vreun nume al celor implicați în altercație.

Până la urmă s-a stabilit că era chiar Stănel Corbu implicat în scandalul de la club.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro