Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Corbu isi va petrece Revelionul in colivie

Mos Craciun i-a adus sefului gruparii din Lacu Dulce, Stanel Corbu, un cadou, la care, cu siguranta, nu se astepta. In cursul zilei de ieri, lucratorii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila (IPJ) l-au retinut pe Corbu pentru comiterea infractiunilor de santaj si lipsire de libertate, acesta urmind sa isi petreaca ce a mai ramas din sarbatorile de iarna in arestul Politiei. Corbu este acuzat ca pe parcursul a aproximativ sase luni a cerut taxa de protectie de la 11 persoane, despre care avea informatii ca au venit cu ceva bani de peste hotare. Toata afacerea a mers struna pina cind au intrat pe fir politistii care au audiat partile vatamate, sub diverse forme de protectie, ceea ce a dus la construirea unui dosar impotriva santajistului. Seful IPJ, comisar Catalin Chivu, ne-a declarat ca Stanel Corbu nu s-a limitat numai la a solicita diverse sume de bani celor veniti de prin alte tari, ci, mai mult, a mers pina la a sechestra doua persoane care nu s-au lasat extorcate.
"In perioada iulie - decembrie, in repetate rinduri, Corbu a amenintat cu acte de violenta 11 persoane care locuiesc in Braila, carora le-a cerut sa plateasca taxa de protectie. Pe 9 decembrie, acesta a lipsit de libertate, in mod ilegal, doua persoane, solicitind o suma de bani pentru eliberarea lor", a explicat seful IPJ.
Chivu a tinut sa atraga atentia celor care au fost sau sint inca victime ale acestui gen de "tratament", sa se adreseze organelor abilitate pentru a pune capat santajului.
"Solicit persoanelor care au mai fost santajate sa se trezeasca la realitate si sa vina sa depuna plingere scrisa. Nu au de ce sa se teama pentru ca Politia le va proteja identitatea", a mai adaugat sursa citata.
Dupa ce a petrecut o noapte in arestul Inspectoratului de Politie, in cursul zilei de astazi, Stanel Corbu urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile. Soarta sefului gruparii din Lacu Dulce se afla acum la mina judecatorilor. Ei sint cei care vor decide daca munca anchetatorilor, din ultimele luni, a fost sau nu in zadar. Oamenii legii mai pastreaza si acum un gust amar dupa ce un caz la care s-a muncit din greu, in care actor principal era Ghita Buricea, a fost "spulberat" de un judecator prea ingaduitor.

Corbu - atacat de cei pe care i-a santajat

Reamintim ca la mijlocul lunii decembrie interlopii au iesit in strada pentru a-si regla "conturile", "actorii principali" fiind oamenii lui Stanel Corbu. Doua persoane au fost ranite in urma atacului din zona Pietei Mari, iar un "Hummer", al sefului gruparii din Lacu Dulce, si un "Audi A8", ambele in valoare de aproape 200.000 de euro, au fost distruse cu pietre si sabii. Patru tineri implicati in atacul asupra lui Stanel Corbu si a oamenilor lui, au fost incarcerati pentru o perioada de 29 de zile, printr-o hotarire a Judecatoriei Braila. In timpul audierilor, cei arestati au sustinut ca au fost in legitima aparare si ca, de fapt, Corbu ar fi fost nu victima, ci personajul negativ fiindca le cerea taxe de protectie. Mai mult, unul dintre cei arestati le-a spus anchetatorilor ca nu face parte din nicio grupare interlopa, dar ca "are multi dusmani datorita situatiei financiare bune".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii