Mergi la conţinutul principal

Corbu, eliberat de Revelion!

Surpriza in cazul retinerii liderului gruparilor interlope din Lacu Dulce - Obor, Stanel Corbu. Dupa ce, pe 28 decembrie 2007, Judecatoria Braila emisese pe numele lui mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, in ultima zi a lui 2007, Corbu a fost pus in libertate, de catre magistrati ai Tribunalului, pe motiv ca "faptele nu sint probate". Judecatorii au admis recursul declarat de inculpat impotriva arestarii preventive, desfiintind, astfel, mandatul emis chiar de catre colegii lor, cu doar citeva zile inainte. Decizia nu a fost lipsita de animozitati, din cei trei magistrati citi au fost in completul de judecata, doi fiind pentru eliberarea lui Corbu si unul impotriva.
Potrivit purtatorului de cuvint al Tribunalului Braila, judecator Viorel Vasile, instanta de recurs a apreciat ca, in cazul lui Stanel Corbu, nu sint intrunite elementele constitutive ale infractiunilor pentru care a fost retinut si arestat si ca faptele nici macar nu au fost probate. "La dosar sint numai declaratii ale partilor vatamate, nu si ale altor martori. In plus, inculpatul nu are cazier. E vorba de libertatea persoanei si trebuie sa existe probe suficiente in astfel de cazuri, or, aici, ele nu exista", ne-a precizat sursa citata. Magistratul ne-a oferit si un exemplu de cum au fost administrate probele in dosarul "Corbu": un martor, ruda cu partea vatamata, descrie o anume situatie de fapt, sustinind ca aceasta a fost sechestrata de catre Corbu Stanel, in timp ce "victima" declara ca nu a fost sechestrata, ca a mers de bunavoie acasa la inculpat si ca acesta nu i-a intrerzis sa plece. Intr-un cuvint, declaratiile se bat cap in cap.
Pe de alta parte, reprezentantii acuzarii sustin ca au existat probe suficiente pentru mentinerea in arest a inculpatului si ca magistratii ar fi trebuit sa tina cont de pericolul social al eliberarii lui Corbu, de consecintele punerii in libertate a acestuia, mai ales ca e descris ca un personaj violent. De altfel, nici opiniile judecatorilor nu au fost intru totul aceleasi, ei avind nevoie de mai bine de o ora pentru a delibera. Reprezentantul instantei superioare ne-a precizat, ieri, ca, in cazul in care Parchetul si Politia vin cu probe si indicii noi, pot solicita din nou arestarea preventiva a lui Corbu.
Reamintim ca Stanel Corbu a fost retinut pe 27 decembrie 2007, in urma unei actiuni-surpriza organizata de Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ, sub coordonarea Parchetului de pe linga Judecatoria Braila. A doua zi, cel considerat seful gruparilor interlope din zona Obor - Lacu Dulce, a fost arestat preventiv pentru urmatoarele 29 de zile. Potrivit reprezentantilor acuzarii, "in perioada iulie - decembrie 2007, Corbu Stanel, in repetate rinduri, i-a amenintat cu acte de violenta pe Sgarcitu Ionel, Sgarcitu Titi, Geangu Constantin Ciprian si Crisu Ciprian, solicitindu-le diferite sume de bani, intre 2.000 si 5.000 de euro, sub forma de taxa de protectie". Corbu mai este acuzat ca, pe data de 9 decembrie 2007, "i-a sechestrat pe numitii Crisu Iosefin Gelu si Taranu Iulian Sorin, pe care i-a dus la domiciliul sau din Braila, strada Deltei nr. 25, unde i-a lipsit de libertate in mod ilegal". Motivul sechestrarii celor doi a fost acelasi: refuzul platii taxelor de protectie. Cei audiati au precizat ca Stanel Corbu este un personaj violent care se ocupa cu intimidarea celor din gruparile adverse si ca, nu de putine ori, a trecut de la amenintari la fapte, comandind inclusiv distrugerea unor autoturisme, drept represalii. Altii au afirmat ca respectivul a preluat "afacerile" de la Vincler si ca, pe zi ce trece, cei care impartasesc ideile si adera la gruparea condusa de Stanel Corbu sint tot mai multi. Dupa retinerea lui Corbu, seful IPJ Braila, comisarul Catalin Chivu, le solicita celor santajati sa-l reclame pe acesta autoritatilor, promitindu-le protectia si sprijinul politiei. Aceasta in conditiile in care, la mijlocul lunii decembrie, citiva din cei amenintati de Stanel Corbu au preferat sa-si faca singuri dreptate, atacindu-i oamenii in plina strada si distrugindu-i "Hummerul" de 100.000 de euro. Atacatorii au fost arestati preventiv pentru tulburarea linistii publice si port ilegal de arma alba. Ulterior, ei au formulat plingeri impotriva "sefului" din Lacu Dulce, pe motiv ca le-a cerut taxa de protectie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro