Mergi la conţinutul principal

Coplata, amânată până la finalizarea negocierilor cu asociaţiile de pacienţi

"Prevederile legii privind introducerea coplăţii are în vedere ca serviciile pentru care se percepe această coplată să se stabilească în urma negocierilor cu asociaţiile de pacienţi şi cele profesionale. Fiind vorba de negocieri, este greu de precizat când se vor termina acestea şi nu ne-am putut asuma un termen în faţa Fondului Monetar Internaţional", a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.
Reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi consideră coplata drept o suprataxare a asiguranţilor. "Termenul de amânare este nesemnificativ, noi vrem fie anularea coplăţii, fie introducerea ei acolo unde este dovedit consumul exagerat de servicii medicale. Coplata, în forma în care se vrea ea implementată acum, este o suprataxare a asiguraţilor", a precizat preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.
Potrivit ministrului Sănătăţii, negocierile privind coplata în sistemul sanitar românesc vor începe astăzi. "Ministerul Sănătăţii nu a primit nicio poziţie oficială din partea reprezentanţilor pacienţilor. Vom vedea care este poziţia lor exactă, pe toată perioada negocierilor", a mai spus Cepoi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro