Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copilul de patru zile a murit din cauza unei insuficiente cardio-respiratorii

Moartea bebelusului de doar 4 zile, la citeva ore de la externarea din Maternitate, se afla in vizorul autoritatilor, care au declansat o ancheta pentru a elucida imprejurarile in care s-a produs decesul.
Dupa cum v-am informat in paginile ziarului nostru, de ieri, pe 6 martie a.c., Mirela Smadu, 27 ani, din Braila, a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie impreuna cu pruncul pe care il nascuse acasa. La internare, copilul, cu o greutate de 2.500 grame, nu prezenta probleme de sanatate, era afebril si pentru ca nu a trecut prin sala de nasteri, a fost internat la "izolare domicilii".
Pe 9 martie, la solicitarea unei matuse, Daniela Bobi, care s-a angajat, sub semnatura, ca isi asuma toata raspunderea atit pentru mama, care este bolnava de oligofrenie, cit si pentru nou-nascut, Mirela Smadu a fost externata. Dupa numai citeva ore, Daniel Smadu a decedat in imobilul cu numarul 25 de pe strada Ana Ipatescu, unde domiciliaza mama sa, intr-un adevarat focar de infectie. Dr. Gina Ilie, seful Serviciului de Medicina Legala Braila, care s-a deplasat la fata locului si a constatat decesul efectuind si autopsia micutului, ne-a declarat, ieri, ca moartea a fost cauzata de insuficienta cardio-respiratorie acuta, consecinta a unui sindrom hemoragic la un nou-nascut prematur si la domiciliu.
"Am prelevat probe din multe fragmente de organe si asteptam rezultatul examenului histopatologic. Am intrat si in posesia actelor de la Maternitate si am observat ca in foaia de observatie exista o declaratie a unei matuse, care si-a asumat raspunderea cind a solicitat externarea, dar nu si-a respectat promisiunile scrise. Copilul a fost gasit decedat la locuinta mamei, nu la adresa indicata de matusa la externare. In ceea ce priveste externarea din Maternitate, ca prematur si nascut la domiciliu, exista doi factori de risc care necesita mai multa atentie", a precizat dr. Gina Ilie, medic legist.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii