Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copil mort, dupa ce a cazut de la balcon

Tragedie intr-o familie din cartierul Obor. O fetita de patru ani care a fost lasata singura in casa, pentru citeva minute, a murit, cazind din balcon, de la etajul IV. Micuta dormea, la ora 6.00, cind mama ei a plecat la serviciu. Femeia s-a bazat pe faptul ca fata nu se va trezi pina cind tatal ei, care lucrase in schimbul de noapte, ar fi ajuns acasa, in circa o jumatate de ora, insa aceste calcule s-au dovedit a fi gresite. Copilul s-a sculat in jurul orei 6.10, a vazut ca este singur si a incercat sa iasa din casa, insa usa era incuiata. Speriata, probabil, micuta s-a dus pe balcon, a urcat pe un scaunel, s-a aplecat peste balustrada si a inceput sa strige la trecatori, cerindu-le sa vina sa-i deschida. Un barbat care se afla in strada a vazut-o, i-a cerut sa se linisteasca, dat fiind ca parintii ei vor veni imediat, dupa care si-a vazut de drum. Un alt barbat, care iesise in balcon in blocul alaturat, si-a dat seama de pericolul in care se afla copilul si a incercat sa-l tina de vorba, si sa-l linisteasca, cerindu-i sa stea cuminte, si promitindu-i ca va veni sa o ia el din casa, dar sa nu se mai aplece peste balustrada. "Maica-sa, care era schimbul I, a plecat de acasa, iar taica-sau urma sa vina, in citeva minute. A fost, probabil, o nesincronizare a parintilor. Cert este ca, putin dupa ora 6.00, fetita era sus, pe balcon, si striga, vorbea cu un cetatean, care trecea pe strada “nu aveti o cheie sa-mi descuiati usa?”. Barbatul acela i-a spus sa stea cuminte si sa intre in casa, a mai vorbit putin cu ea, dupa care a plecat. Intre timp, cineva de acolo, de la balcon, a strigat la ea “stai linistita, acolo, nu te mai apleca pe balcon, ca o sa vina mama ta imediat acasa”, si tot incerca sa o linisteasca. Dupa aceea nu mai stiu cum s-a intimplat, cind am iesit eu in strada am vazut-o acolo, linga gardulet, cazuta, era moarta” ne-a declarat o locatara.

"Cind am ajuns la copil, n-am pus mina pe el, dar nu mai sufla"

In timp ce locatarul de la blocul de alaturi incerca sa o tina de vorba pe copila si s-o convinga sa nu se mai aplece peste balustrada, un alt vecin a iesit in balcon si s-a speriat, cind si-a dat seama ce se poate intimpla. Dat fiind ca o auzea pe fetita, care cerea intruna sa vina cineva sa ii deschida usa si o vedea aplecindu-se periculos de mult peste balustrada, ca sa-i vada pe cei din strada, la care striga, vecinul respectiv s-a gindit sa iasa in strada, in fata balconului, pentru ca, in cazul in care aceasta ar cadea, sa incerce sa o prinda, sau macar sa-i amortizeze caderea. El n-a mai apucat insa sa-si puna planul in aplicare: "Am incremenit, cind am vazut copilul, acolo si nu stiam ce sa fac, cum sa ajut. M-am gindit asa, in socul in care eram, sa cobor in fata balconului si sa stau acolo, ca, daca Doamne fereste, cade, sa o prind intr-un fel, chiar daca ar fi cazut pe mine, imi scrinteam o mina, un picior, aveam niste vinatai, dar macar o protejam, cit de cit, in cadere. Nici nu mai stiu ce gindeam, in acele momente, sintem toti parinti, si nu poti sta cu miinile incrucisate. M-am dus sa-mi pun un tricou pe mine, pentru ca eram in tinuta lejera, ma imbracam, cind am auzit caderea, ca un vuiet, m-am retras, ca am fost sigur ca s-a intimplat o nenorocire, si mi-am zis in mintea mea “Doamne, n-o fi copilul, zic, o fi aruncat cineva o sacosa, ceva”. Cind m-am uitat jos, era copilul, si am luat-o fugind, pe aici, pe scari, am lasat usa deschisa, nu m-am mai uitat, eram disperat, cred ca am ajuns acolo in 10 secunde. Cind am ajuns la copil, n-am pus mina pe el, dar nu mai sufla. Avea capul plin de singe, a fost o priveliste care m-a socat, nici acum nu-mi revin. A cazut ca un bustean. Am chemat imediat politia si Salvarea, dar nu se mai putea face nimic. Va spun ca nici acum nu-mi revin, a fost groaznic, si imi reprosez ca poate n-am facut tot ce se putea face, ca s-o salvez".
Examenul medico-legal a confirmat faptul ca moartea copilului a survenit ca urmare a ranilor de la cap. "Copilul a decedat ca urmare a unor leziuni deosebit de grave suferite la nivelul capului, prin cadere de la inaltime", ne-a declarat dr. Aurelian Savu, medicul legist.
Ancheta facuta de politie in acest caz a dus la concluzia ca totul a fost un accident nefericit.
Parintii micutei sint devastati, mai ales ca era unicul copil al familiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii