Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copil lovit pe trecerea de pietoni

Ieri, in jurul orei 13.00, un copil de 11 ani a fost accidentat usor de o masina, chiar in timp ce traversa pe trecerea de pietoni. Victima, elev in clasa a V-a, la Liceul "Nicolae Iorga", tocmai iesise de la orele de curs si se ducea spre casa, fiind impreuna cu colegii de clasa. Copiii au iesit de pe strada Campiniu si, ajungind pe Calea Calarasilor, in zona Bancii Tiriac, au vrut sa traverseze strada. In timp ce se afla pe marcajul pietonal, unul dintre copii a fost surprins de un autoturism "Fiat" condus de Nicoleta C., de 28 de ani, din Braila. Colegii victimei erau socati de ceea ce s-a intimplat si povesteau ca incidentul s-a produs din cauza neatentiei soferitei.
"A venit un domn cu jeep-ul si ne-a acordat prioritate si a venit doamna in viteza, cu masina, si l-a calcat pe piciorul drept. Copilul este in clasa cu noi, clasa a V-a, la Liceul “N. Iorga”. Noi ne-am asigurat, dar masina a aparut deodata si l-a lovit", au spus colegii celui accidentat pe trecerea de pietoni.
Imediat, la fata locului si-au facut aparitia politistii care au demarat cercetarile pentru a stabili ce s-a intimplat. Conducatoarea auto a fost testata cu aparatul etilotest care a aratat clar ca femeia nu consumase nici un strop de alcool. Din primele cercetari a rezultat ca accidentul s-a produs din cauza neatentiei si a lipsei de experienta. Nicoleta C. era posesoare a permisului de conducere categoria B din ianuarie 2007, faptul ca era incepatoare in ale soferiei fiind dovedit si de "lamiia" lipita pe parbrizul masinii. Oricum femeia era destul de speriata si a spus ca a fost luata prin surprindere deoarece era in spatele unui autoturism si nu a vazut copilul care traversa. Victima a fost preluata de medicii de la Ambulanta si transportata la Spitalul Judetean de Urgenta, dar nu a necesitat internarea deoarece suferise doar o entorsa la piciorul drept si citeva zgirieturi. In final, politistii au intocmit dosar penal.
Oricum martorii aflati la fata locului sint de parere ca zona respectiva este extrem de periculoasa pentru copiii care ies de la scoala si ca ar trebui permanent supravegheata de politistii rutieri pentru a fi evitate astfel de accidente.
"E periculoasa zona asta pentru copii, ar trebui sa stea Politia aici, sint copii care trec la scoala si care trebuie protejati. Iar doamnele care au carnet sa fie un pic mai atente, era o tinara la volan", ne-a declarat o femeie care a vazut cind a fost accidentat copilul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii