Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copil disparut, gasit dupa 2 ani

Unul dintre cei opt copii braileni dati disparuti, in urma cu ani de zile, a fost reperat vinerea trecuta, intreg si nevatamat, intr-un centru de plasament din Iasi. Copilul, Anton Raducan, acum in virsta de 9 ani, disparut la 1 iunie 2004, fusese gasit de Politie cersind in Gara din Iasi si predat Protectiei Copilului. Disparitia micutului a fost semnalata in publicatia noastra in mai multe rinduri, dat fiind ca Anton fusese victima unui viol, cu citeva luni inainte de a disparea, potrivit declaratiilor familiei sale. Abia dupa ce Politia braileana a facut o adresa expresa catre institutia ieseana, micutul a fost identificat. Si aceasta, in contextul in care Anton mai disparuse in patru rinduri de acasa, iar ultima data fusese gasit tot in Iasi. Luni, tatal lui Anton, Nicusor Raducan, a plecat spre Iasi si, in aceeasi zi, l-a preluat pe minor. Curios este ca, ieri, nici copilul, nici tatal nu ajunsesera acasa.

Are mania trenului

Politia braileana a inregistrat, saptamina aceasta, un succes in materie de judiciar, identificindu-l, in viata, dupa doi ani de la disparitie, pe copilul Anton Raducan, acum in virsta de 9 ani. Anton disparuse, ultima data, pe 1 iunie 2004, plecind chiar din fata portii, de pe Str. Rahova. Parintii, Maria si Nicusor, l-au crezut mort si chiar, in martie a.c., le-au spus jurnalistilor nostri ca nu este exclus ca micutul sa fi fost rapit si sa i se fi luat organele. Aceasta in contextul in care, tot in 2004, parintii lui Anton reclamasera la Politie ca micutul ar fi fost abuzat sexual, or politistii nu reusisera sa depisteze autorul, fiindca actul medico-legal consemna ca Anton prezenta leziuni anale vechi, iar copilul este necooperant, avind deficiente psihice. Nascut la 12 iunie 1996, Anton Raducan a disparut de mai multe ori, iar penultima data, pe 7 martie 2004, a fost gasit in Iasi, dupa doua saptamini de la disparitie. "Ii place sa mearga cu trenul. Fuge de scoala. A mai fost depistat de Politia din Iasi si internat intr-un centru de plasament de acolo. Acum, pe 7 aprilie, vineri, dupa ce noi am insistat cu adrese catre toate institutiile de protectie a copilului din tara, dar in mod expres catre Iasi, ni s-a comunicat ca e posibil ca minorul sa se afle acolo. Practic, minorul era dat in urmarire generala de mult timp, iar institutiile de protectie a copilului fusesera instiintate despre toti copiii disparuti, dar de aceasta data ne-am adresat Iasiului cu mai multe adrese, insistind strict pentru identificarea acestui copil. Ultima adresa trimisa la Iasi, cu poza si semnalmentele copilului, a fost din 14 martie, iar pe 7 aprilie ne-au raspuns afirmativ", ne-a declarat un ofiter din Serviciul de Investigatii Criminale, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Psihologul Protectiei Copilului Iasi, Liviu Balaban, care l-a vazut pe Anton, ne-a confirmat faptul ca micutul a fost gasit in Gara din Iasi, in urma cu aproximativ trei luni: "Cersea in gara. Noua ni l-a adus tot Politia. Copilul spunea ceva despre Braila si Rahova. Am crezut ca Rahova este un cartier in Braila si am luat legatura cu Primaria Braila in acest sens, dar n-am reusit sa-l identificam, sa-i gasim parintii. Abia dupa ce am primit adrese de la Politia din Braila, cu poza lui, l-am identificat. Luni, 10 aprilie, a venit tatal lui si l-a luat. Am examinat, intr-adevar, si eu copilul. Are deficiente psihice". Potrivit aceleiasi surse, Anton se comporta ca un dromoman, ii place sa calatoreasca, sa mearga cu trenul, desi nu a mers niciodata, impreuna cu parintii, cu trenul. Ieri, reporterii nostri s-au dus acasa la familia Raducan, pe Str. Rahova, insa nici copilul si nici tatal nu ajunsesera acasa. Intirzierea celor doi este pusa pe seama faptului ca Nicusor Raducan, tatal, are rude pe linga Iasi, si ca nu-i exclus ca acesta sa le fi vizitat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii